Autobuze electrice din China pentru Focşani. Primul lot urmează să fie livrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşaniul va primi autobuze construite în China
Focşaniul va primi autobuze construite în China

Municipalitatea a semnat până acum două contracte de finanţare cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pentru achiziţionarea a 36 de autobuze electrice.

Achiziţia de autobuze electrice pentru municipiul Focşani, aprobată încă din anul 2019, intră într-o nouă etapă.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va livra primele 20 de autobuze electrice, cu lungimea de circa 10 metri, destinate transportului public urban de călători,

Autobuzele au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Regional. Toate autobuzele şi staţiile de încărcare vor fi puse la dispoziţie de ofertantul declarat câştigător, o firmă din China.

În cadrul acestui proiect, municipiul Focşani va beneficia şi de 5 staţii de încărcare rapidă şi 20 de staţii de încărcare lentă. Valoarea contractului este de peste 38 milioane de lei, ceea ce înseamnă că preţul unui singur mijloc de transport fiind cifrat la aproximativ 400.000 de euro.

Contribuţia municipalităţii din Focşani este de 2%, adică sub un milion de lei.

Anul trecut, directorul Societăţii de Transport Public Focşani intuia că firma pe care o conduce va primi autobuze de o calitate îndoielnică, concluzia desprinsă de acesta fiind că ţara noastră este una de mâna a doua în Uniunea Europeană

„Am văzut şi celelalte licitaţii care s-au desfăşurat. Şi nu au venit nici Mercedes, nici Volvo, nu au venit decât autobuze fabricate în Turcia şi China. Nu vă aşteptaţi să vină în Focşani autobuz fabricat în Vest. Şi vă spun şi de ce. Cererea este atât de mare în Vest şi la alte preţuri decât la noi în România, mult mai mari. În cel mai bun caz o să vedem autobuz cehesc sau polonez, dar nu o să vedeţi marfă din partea de Vest a Uniunii Europene”, a precizat atunci Ionel Diaconu.

Un alt proiect, pentru livrarea a 16 autobuze, are o valoare de peste 40 de milioane  de lei, contribuţia municipalităţii fiind aceeaşi, de 2%.

Vă mai recomandăm:

De ce România are parte doar de autobuze electrice fabricate în Turcia sau China. Explicaţia dezarmantă a şefului unei societăţi de transport public

Soluţia de avarie pentru transportul de călători în Focşani. Autobuzele electrice, înlocuite cu mijloace second-hand

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite