Atentate la Paris. Româncă din Franţa: „Eram pregătiţi, ştiam că vor avea loc acţiuni teroriste. Pentru populaţia de origine magrebiană va fi greu“

Atentate la Paris. Româncă din Franţa: „Eram pregătiţi, ştiam că vor avea loc acţiuni teroriste. Pentru populaţia de origine magrebiană va fi greu“

Atentate la Paris. FOTO: AP

Atentate la Paris. Aproximativ 140 de persoane şi-au pierdut viaţa noaptea trecută în Paris, în mai multe atentate teroriste. Românca Georgeta Keller Miron, stabilită la Avignon, vorbeşte despre ce se petrece acum în Franţa.

Atentate la Paris. Georgeta Keller Miron este o româncă din Piatra Neamţ stabilită în Franţa de mulţi ani la Avignon. Femeia a fost contabil şi în prezent este pensionară.

Atentatele teroriste de la Paris au îngrozit-o şi spune că trăieşte permanent groaza acţiunilor teroriste.

"Actele oribile petrecute la Paris ne afectează pe toţi, emoţia este tangibilă. În orice caz, eram pregătiţi, ştiam că acţiuni teroriste vor avea loc, în ultimele luni numeroase atentate au fost dejucate. Privitor la noi,  «străinii», francezii sunt destul de deştepţi să nu confunde islamiştii jihadişti cu orice cetăţean de pe stradă. Sigur că pentru populaţia de origine magrebiană va fi greu, cum a fost şi după atentatele de la Charlie Hebdo. Starea de urgenţă a fost decretată, sunt mai mult de 120 de morţi şi se vorbeşte de peste 200 de răniţi! Toate forţele de poliţie sunt mobilizate şi, din câte am înţeles, persoanele catalogate cu risc terorist de către autorităţi vor fi arestate sau supravegheate îndeaproape.

Preşedintele Holande a spus: «La France est en GUERRE». Vreau să subliniez că sunt multe comentarii făcute de mulţi francezi împotriva migranţilor, ei sunt convinşi că mulţi terorişti au profitat de ospitalitatea noastră pentru a pune în aplicare aceste orori. Nu este exclus ca unele ciocniri între cetăţeni francezi şi cetăţeni de origini magrebeine să apară în următoarea perioadă. Din păcate, de aceste crime vor profita cei din Frontul Naţional de extremă dreaptă. Este ştiut că urmează alegeri regionale în scurt timp. O ultimă informaţie este că aproximativ 4000 de persoane sunt catalogate de autorităţile franceze cu risc terorist pe teritoriul francez", spune Georgeta Keller Miron.

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan. Au avut loc şi două explozii, comise de terorişti sinucigaşi, în zona stadionului Stade de France.

Pe aceeaşi temă:
 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările