Atentate la Paris. Ce cred vrâncenii despre tragedie: „Libertate, egalitate, fraternitate este lozinca tuturor popoarelor şi trebuie din nou auzită“

Atentate la Paris. Ce cred vrâncenii despre tragedie: „Libertate, egalitate, fraternitate este lozinca tuturor popoarelor şi trebuie din nou auzită“

Atentate la Paris FOTO: A.P.

Atentate în Paris. Cel puţin 128 de persoane şi-au pierdut viaţa noaptea trecută, într-o serie de atentate teroriste care au avut loc în Paris.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorul de psihologie focşănean Florin Roşu este de părere în urma tragediei de la Paris, Europa are de ales între două variante. Şi anume, să continue cu ideologia toleranţei extremiste, sau să încerce o regândire a modului în care culturile şi religiile pot coexista, astfel încât apariţia unor astfel de orori să nu mai fie posibilă.

“Mi se pare clar că nu mai putem continua cu multiculturalismul care conduce la ce s-a întâmplat la Paris. Dacă tinerii musulmani care au ucis oameni nevinovaţi sunt născuţi în Franţa şi educaţi în Franţa, cred că acele comunităţi musulmane în mijlocul cărora au crescut nu pot fi exonerate de vină. Iar ”societatea multiculturală” care le-a permis să se transforme în monştri trebuie acum să-şi regândească opţiunile valorice.În legătură cu imamii din Europa care condamnă atentatele, cred că sunt vinovaţi, deoarece n-au reuşit să-şi convingă adepţii că e falsă ideea conform căreia cei ce omoară ”infideli” vor ajunge în rai înconjuraţi de nu ştiu câte fecioare”, spune profesorul Florin Roşu.

La rândul său, Carmina Corbeanu, profesor de limba şi literatura română, condamnă actele de laşitate ale teroriştilor, dar crede că valorile democraţiei trebuie să învingă.

"Ce se întâmplă cu lumea asta? De ce sunt ucişi oameni nevinovaţi pe străzile Parisului sau în cafenele sau în sălile de spectacole sau pe stadioane? Există un cod de onoare al războinicilor care le interzice să lupte cu civilii. Bărbaţii adevăraţi nu atacă femei şi copii care nu se pot apăra, nu se înarmează până-n dinţi ca să omoare civili neînarmaţi. Mi se pareo dovadă de laşitate şi cruzime ce se întamplă în Franţa, ţară într-adevăr civilizată, care a adus întregii umanităţi valori esenţiale. "Libertate, egalitate, fraternitate" e lozinca tuturor popoarelor şi trebuie sa fie din nou auzita în toata lumea oripilata de barbaria atacurilor mârşave de aseară", susţine Carmuna Corbeanu.

Atentate la Paris. Cel puţin 127 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan. Au avut loc şi două explozii, comise de terorişti sinucigaşi, în zona stadionului Stade de France.

Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările