Ateneul Popular înfiinţează bursele "Pastia". Doi elevi merituoşi vor fi susţinuţi financiar să-şi urmeze visul

Ateneul Popular înfiinţează bursele

Ateneul Popular din Focşani  FOTO: Facebook

Bursele vor fi susţinute din fondurile adunate la un concert de colinde care va avea loc pe data de 20 decembrie, la Promenada Mall.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe data de 20 decembrie, Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” organizează un concert de colinde susţinut de tenorul Vlad Miriţă, soprana Cristina Cristache, baritonul Nicholas Lupu şi actriţa Roxana Lupu, aceasta din urmă fiind interpreta rolului principal în filmul "Maria, Regina României".

Spectacolul va avea loc la Promenada Mall, la ora 18:00. Toate fondurile adunate vor constitui primele două burse de merit Pastia, pentru îndeplinirea dorinţei testamentare a maiorului Gheorghe Pastia.

“Bursele „Pastia” vor fi înfiinţate pentru a respecta testamentul maiorului filantrop Gheorghe Pastia (1848-1929) – ctitorul Teatrului Municipal şi al Ateneului Popular din Focşani. În actul de donaţie al Ateneului Popular, maiorul Pastia solicita înfiinţarea a două burse pentru <<perfecţionarea a doi elevi sau eleve a Conservatoarelor din ţară, talentaţi şi devotaţi artei teatrale, de preferinţă din cei proveniţi din Focşani şi judeţul Putna>>”, potrivit unui comunicat al Ateneului Popular.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: