Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a făcut lobby la consilierii locali pentru un spaţiu verde în centrul oraşului Focşani

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a făcut lobby la consilierii locali pentru un spaţiu verde în centrul oraşului Focşani

Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei

Un teren din domeniul public situat în imediata apropiere a viitoarei catedrale ortodoxe a Focşaniului este motiv de dispută politică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a pus ochii pe un teren, în vecinătatea viitoarei catedrale ortodoxe, în suprafaţă de 184 de metri pătraţi, pe care şi-a exprimat intenţia de a construi o casă praznicală.

Primăria Focşani, prin edilul Cristi Misăilă, s-a arătat de acord şi a iniţiat în acest sens un proiect de hotărâre privind atribuirea către Arhiepiscopie a terenului, proiect care a fost votat doar de majoritatea PSD-ALDE, fără succes însă, întrucât era nevoie de voturile a două treimi din numărul consilierilor.

Aleşii PNL vor ca pe terenul în cauză să fie amenajat un teren de joacă pentru copii, având în spate şi o petiţie iniţiată de aproape 100 de locatari din zonă.

În plus, liberalii i-au propus primarului să amenajeze casa praznicală în punctul termic dezafectat din spatele catedralei, propunere respinsă.

Miercuri seara, în sediul PNL a descins chiar Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, care a avut o întâlnire cu liderii liberali în încercarea de a-i convinge să obţină terenul.

Reprezentanţii PNL spun că s-a discutat despre acest lucru, dar nu a existat o presiune din partea înaltului ierarh

“A fost o întâlnire cu toţi consilierii locali. Înaltpreasfinţitul a venit bine intenţionat şi a fost o întâlnire OK. Nu ne-a forţat mâna în nici un fel. Ne-a spus ce vrea să facă,  ne-a spus şi despre casa praznicală, dar cel mai mult a vorbit despre Catedrală. Este un proiect pentru 1.000 de ani şi toţi vrem să iasă ceva frumos la final. Probabil că o să ne mai întâlnim. Chiar mi-am schimbat în bine impresia despre Arhiepiscopul Ciprian, pentru că o aveam distorsionată”, ne-a spus Nicu Tănase, preşedintele PNL Focşani şi totodată liderul consilierilor opoziţiei din Consiliul Local Focşani.

La rândul lor reprezentanţii Arhiepiscoiei au confirmat vizita, fără a oferi mai multe detalii.

“Înaltpreasfinţitul a vrut să-i cunoască personal pe consilierii PNL. S-a discutat de principiu despre catedrală. Întâlnirea a avut mai multe aspecte. Catedrala este un obiectiv important pentru vrânceni şi pentru toată lumea", ne-a spus părintele Ioan Şolea, consilier la Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Cel mai probabil, în şedinţa Consiliului Local Focşani de la sfârşitul lunii iunie proiectul cu terenul mult disputat va fi readus în discuţie şi atunci se va afla cu siguranţă dacă vizita Arhiepiscopului în sediul PNL a avut vreun efect.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: