Aproape 100 de ani de închisoare pentru criminalii care au speriat Focşaniul. Câţi bani trebuie să dea familiilor victimelor

Aproape 100 de ani de închisoare pentru criminalii care au speriat Focşaniul. Câţi bani trebuie să dea familiilor victimelor

O parte din autorii crimei din Focşani

Trei bărbaţi şi o femeie au fost ucişi, în urmă cu doi ani şi jumătate, într-o încăierare cu furci şi topoare care au avut loc în Focşani. Crimele au avut loc pe fondul consumului de alcool şi din cauza unor neînţelegeri mai vechi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La aproape doi ani şi jumătate de la crimele care au cutremurat Focşaniul, autorii atacului sângeros soldat cu moartea a patru oameni şi-au primit pedepsele definitive. 

Condamnările au fost pronunţate luni, la Curtea de Apel Galaţi, magistraţii luând decizia de a majora o parte din pedepsele cu închisoarea şi cuantumul despăgubirilor, din prima instanţă.

Astfel, Mustafa Argint, condamnat în primă instanţă la 10 ani şi 4 luni de închisoare pentru omor calificat, va sta după gratii 12 ani. Dacă la instanţa de fond Mustafa Remus a primit 16 ani şi 8 luni închisoare pentru omor calificat, magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au majorat acum pedeapsa la 22 de ani.  Aceleaşi pedepse de 22 de ani au primit şi Mustafa Marian şi Mustafa Remus, ambii pentru omor calificat, iar în cazul lui Mustafa Constantin, minor acuzat de omor calificat, s-a aplicat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioada de 15 ani. În plus, instanţa a decis majorarea despăgubirilor materiale la care au fost obligaţi în solidar inculpaţii către părţile civile, cu sume cuprinse între 15.000 şi 70.000 de lei.

Ce s-a întâmplat în noaptea sângeroasă

"În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 27/28.06.2017, în  jurul orei 00,30, în urma unui conflict între familiile Mustafa Argint şi Mustafa Neagu, numiţii Mustafa Argint, Mihai (Hadîr) Marcel, Mustafa Marian (zis Mamu), Mustafa Remus (nepotul lui Mustafa Argint), Mustafa Remus (fiul lui Mustafa Argint, zis Mamutu), Mustafa Remus (zis Maca), Mustafa Ciprian şi Mustafa Bogdan (zis Şchiopu) au lovit cu obiecte contondente şi tăietoare - înţepătoare pe M.T., M.V., D.R. şi M.V. şi datorită  leziunilor  suferite aceştia au decedat. Prin ordonanţa din 28.06.2017 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Mustafa Argint, Mustafa Remus (nepotul lui Mustafa Argint), Mustafa Remus, zis Mamutu (fiul lui Mustafa Argint) şi Mustafa Marian, zis Mamu pentru omor calificat şi faţă de inculpaţii Mustafa Ciprian, Mustafa Bogdan zis Şchiopu, Mustafa Remus zis Maca şi Mihai Marcel, pentru încăierare. Prin ordonanţa din 28.06.2017 s-a dispus reţinerea, pentru o durată de 24 de ore, începând cu data de 28.06.2017, orele 18.00 - 29.06.2017, orele 18.00  a inculpaţilor:  Mustafa Argint, pentru omor calificat,  Mustafa Remus, pentru omor calificat", se arăta într-un comunicat al Parchetului Vrancea de la vremea respectivă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: