Aparatul pentru depistarea pestei porcine, eficient şi la coronavirus. Câte teste poate prelucra zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatul va fi transmis cât de curând de  Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea către Direcţia de Sănătate Publică din acelaşi judeţ.

În custodia Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea va intra zilele acestea un nou aparat tip RT-PCR pentru testarea persoanelor suspecte că au fost infectate cu virusul Covid -19. Aparatul aparţine Direcţiei  Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea, şi a fost folosit pentru depistarea pestei porcine, pandemie care s-a manifestat în judeţ până la începutul acestui an.

Aparatul este de o generaţie mai veche şi nu permite decât realizarea unui număr strict de teste, respectiv 15 pe zi.

„Ţinând seama că DSVSA are în dotare echipamente specifice realizării testelor de biologie moleculară, cele două instituţii au încheiat un protocol de colaborare prin care DSVSA pune la dispoziţia DSP Vrancea echipamente de biologie moleculară RT-PCR necesare în fluxul pentru realizarea diagnosticului SARS-COV-2. Specialiştii DSP Vrancea vor realiza activităţile de testare propriu-zise”, se arată într-o informare de la DSP Vrancea.

Recent, Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a achiziţionat, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, un aparat de ultimă generaţie pentru testarea Covid-19, care urmează să fie pus în funcţiune joi, după cum s-au reprimat specialiştii.

Acest aparat poate procesa 200 de probe într-un ciclu de 24 de ore, capacitate care va fi atinsă în momentul în care personalul laboratorului se va perfecţiona cu tehnica.

“În primă fază estimez că se vor face 100 de probe pe zi, şi pe măsură ce oamenii capătă experienţă, să se ajungă la cele 200 de probe”, ne-a declarat Mihai Turcitu, specialist de aplicaţie la compania care a implementează sistemul achiziţionat de  DSP Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite