Aparat pentru testarea COVID-19, livrat săptămâna viitoare în Vrancea. Cum se ceartă şeful judeţului şi un senator liberal pe acest subiect

Aparat pentru testarea COVID-19, livrat săptămâna viitoare în Vrancea. Cum se ceartă şeful judeţului şi un senator liberal pe acest subiect

Aparatura va fi achiziţionată de Ministerul Sănătăţii

Echipamentul pentru testarea COVID-19 va fi montat, potrivit autorităţilor judeţene, la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, autorizată pentru operaţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a anunţat, joi, că în urma unei discuţii cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon” Focşani va ajunge săptămâna viitoare un aparat pentru testarea COVID-19.

Potrivit acestuia, aparatul va ajuta la testarea, într-un timp cât mai scurt, a pacienţilor suspecţi de coronavirus şi va fi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, singura instituţie medicală abilitată şi autorizată la momentul actual să opereze astfel de teste.

Anunţul vine după ce senatorul PNL de Vrancea Cătălin Toma, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Vrancea, i-a cerut lui Oprişan să folosească din banii alocaţi Festivalului Bachus pentru cumpărarea acestui aparat.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi a anunţat astăzi semnarea contractului pentru achiziţionarea unui aparat pentru testarea la COVID-19, care va lucra 12 probe simultan, iar timpul de furnizare al rezultatului este de 2,5 ore. Am informaţii că şi în alte judeţe au loc astfel de iniţiative din partea preşedinţilor de Consilii Judeţene. Al nostru dă bani pe filme publicitare şi ţine excedentul pentru acţiuni cu tentă electorală. Dacă nu ştie, pentru că nimeni nu l-a mai văzut în ultima perioadă, îl informez că suntem în plină epidemie de coronavirus, iar banii alocaţi pentru festivalul Bachus de anul acesta se ridică la suma de 600.000 lei. Aparatul de la Galaţi costă 350.000 lei. Îi cer public lui Marian Oprişan să facă toate demersurile legale şi să direcţioneze jumătate din banii pentru festival către achiziţionarea unui aparat de testare la COVID-19”, a scris miercuri Cătălin Toma (foto), pe reţeaua de socializare.

Marian Oprişan a răspuns că nu vrea o discuţie în contradictoriu cu aspirantul la scaunul său.

"Nu vreau să intru în niciun fel de polemică cu liberalii, aflati vremelnic la putere, dar atrag atenţia că suntem în al doisprezecelea ceas, drept pentru care avem nevoie de solidaritate, însă nu pot să nu remarc faptul că un Guvern responsabil ar fi trebuit să ia în calcul producerea de măşti de protecţie şi de combinezoane de protecţie în urmă cu 2-3 luni de zile, în baza informaţiilor despre epidemia din China. Nu a făcut acest lucru nici acum 100 de zile şi nici astăzi! În plină Stare de Urgenţă situaţia nu este diferită", arată Marian Oprişan (foto) într-un comunicat de presă. 


Oprişan a mai menţionat că instituţia pe care o conduce nu poate demara nici alte tipuri de achiziţii ca urmare a faptului că, în acest moment, Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon” este în proprietatea Ministerului Sănătăţii, minister care refuză să îl transfere către autoritatea locală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările