Apă potabilă mai bună pentru locuitorii din Odobeşti, Mărăşeşti, Panciu şi Adjud, după finalizarea unui proiect care a costat şapte milioane de euro

Apă potabilă mai bună pentru locuitorii din Odobeşti, Mărăşeşti, Panciu şi Adjud, după finalizarea unui proiect care a costat şapte milioane de euro

Gheorghe Vasilescu, directorul CUP şi dDragoş Bîrlădeanu, vicepreşedintele CJ Vrancea

Compania de Utilităţi Publice S.A. Focşani a anunţat astăzi finalizarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a fronturilor de captare, aducţiuni, staţii de clorare, rezervoare şi staţii de pompare în aglomerările Odobeşti, Mărăşeşti, Panciu şi Adjud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valoarea contractului a fost de 31.694.638,11 lei fără TVA. Practic, sistemul de alimentare cu apă Odobeşti a costat 10,874,456.24 lei, sistemul de alimentare cu apă Mărăşeşti -5,248,321.22 lei, sistemul de alimentare cu apă Panciu -6,830,677.07 lei, sistemul de alimentare cu apă Adjud 6,281,192.43 lei şi Activităţi ne-constructive 2,459,991.15 lei.

Componentele contractului au fost realizarea proiectelor hidraulice generale şi pentru lucrări de construcţii, întocmirea Proiectelor Tehnice şi a Detaliilor de Execuţie, inclusiv obţinerea tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare pentru toate fazele de derulare ale contractului precum şi execuţia tuturor lucrărilor şi punerea în funcţiune a instalaţiilor şi echipamentelor.

„Datorită acestor investiţii calitatea apei a fost îmbunătăţită fiind captată de la adâncimi mai mari, volumul a crescut, fiind asigurate rezerve suficiente pe timp de secetă, iar siguranţa consumului de apă a devenit o certitudine graţie staţiilor de clorare, laboratoarelor de analiză şi sistemelor de monitorizare aliniate la cele mai înalte standard”, a precizat Gheorghe Vasilescu, directorul general CUP.

Acesta a precizat că s-a făcut o analiză cost-beneficiu pe patru ani, care a avut în vedere aducerea tarifelor la nivel unic pentru toţi consumatorii, prin aplicarea principiului solidarităţii. Tariful unic pe operator este de 2,85 lei/mc.

CUP va continua investiţii în alimentare cu apă şi canalizare, cu fonduri europene, în alte 36 de localităţi rurale, investiţiile fiind cifrate la 109 milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: