Luptătorul anticomunist Alexandru Huianu nu a primit nume de stradă, dar va avea o plăcuţă comemorativă la Focşani

Luptătorul anticomunist Alexandru Huianu nu a primit nume de stradă, dar va avea o plăcuţă comemorativă la Focşani

Avocatul Alexandru Huianu

Aceasta va fi amplasată, prin amabilitatea nepoatei acestuia, cu Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Vrancea, pe peretele de la stradă al imobilului în care a locuit, monument istoric, situat în stradă Comisia Centrală, nr. 11 din Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, 7 aprilie, la ora 12.00, va avea loc dezvelirea plăcuţei comemorative dedicată memoriei celui care a fost avocatul Alexandru Huianu, luptător anticomunist, ales deputat în anul 1946, membru fondator şi preşedinte de onoare al PNŢCD Vrancea.

„Tânărul Avocat Alexandu Huianu a fost arestat în martie 1947 şi a trecut prin 11 închisori şi lagăre de muncă silnică. Plăcuţa va fi amplasată, prin amabilitatea dnei Dragomir, nepoata acestuia, având acceptul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Vrancea, pe peretele de la stradă al imobilului în care a locuit, monument istoric, situat în stradă Comisia Centrală, nr. 11 din Focşani.Îi aşteptăm alături, pe toţi cei care l-au cunoscut pe dl Avocat Huianu”, a precizat Lilian Ilie, preşedintele PNŢCD Vrancea.

Reamintim că aleşii locali USL din consiliul local, în special cei al PNL, nu au dorit în urmă cu o lună să denumească o stradă din Focşani cu numele lui Alexandru Huianu, aşa cum a primit fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, Mircea Diaconu.

Tot duminică, de la ora 10, la sala de conferinţe a hotelului Solar,  va avea loc şedinţa de Comitet Judeţean PNŢCD Vrancea, care va alege prin vot secret, cei  6 delegaţi pentru Congresul ordinar al PNŢCD, ce va avea loc pe 20 aprilie, la Piteşti, judeţul Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: