Amenzi de patru ori mai mari date de inspectorii ITM pentru munca la negru

Amenzi de patru ori mai mari date de inspectorii ITM pentru munca la negru

Cei mai mulţi salariaţi fără forme sunt în construcţii

În primele nouă luni din acest an au fost verificaţi 1113 angajatori, mai bine de 10% dintre aceştia aflându-se în conflict cu legea, în sensul că aveau angajaţi salariaţi fără forme legale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul persoanelor depistate muncind fără contract a fost de la începutul anului de 198, în comparaţie cu doar 84 înregistraţi în perioada similară a anului trecut.

Cei vinovaţi de acest lucru s-au ales cu amenzi în valoare de 1226200 de lei, de patru ori mai mult decât sancţiunile date în primele nouă luni din 2010.

Acest lucru se explică şi prin majorarea cuantumului amenzilor.
Este de precizat că chiar dacă Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea a încheiat un plan de acţiuni comun cu Inspectoratul de Poliţie, cel de Jandarmi şi Garda Financiară pentru prevenirea, depistarea şi combaterea muncii la negru, nu de puţine ori inspectorii care au mers în verificări au găsit lipsă de cooperare la persoanele care prestează mună în folosul angjatorilor, dar şi atitudine agresivă din partea patronilor.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările