Alexandru Mironov, despre lumea viitorului. „În anul 2030 roboţii vor cere drepturi egale cu oamenii” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lexandru mironov

Cunoscutul scriitor de SF şi realizator TV a făcut o serie de prognoze futuristice la Focşani, cu ocazia Zilei Pământului.

Prezent la Focşani ca invitat la o manifestare anuală de tradiţie, „Ziua Pământului”, Alexandru Mironov, promotor al ştiinţei şi genului Science Fiction, a vorbit elevilor despre ce se va întâmpla cu omenirea în viitorul din ce în ce mai apropiat.

Pornind de la prognozele făcute de cel mai prolific scriitor SF,  Isaac Asimov, care în anul 1952 a scris lucrarea "Roboţii", profeţind apariţia roboţilor în viaţa oamenilor, Mironov a precizat în cadrul manifestării ştiinţifice că în mai puţin de un deceniu roboţii vor fi atât de mult prezenţi încât îşi vor cere drepturile.

„2031 este anul, socotesc toţi cercetătorii, că Homo sapiens, adică eu, voi, se înfrăţeşte cu electronica. Eu, spre exemplu, peste 20 de ani vă voi vorbi fără să am nevoie de microfon, fără să am nevoie de aparatele astea, toată sala va fi computerizată, pereţii vor fi deştepţi, iar eu voi avea un aparat pe laringe, voi avea în urechi aparate de radio care prind câte posturi vreau eu. Din ce în ce mai mult ne electronizăm. Ce vă spun nu e numai SF, e multă ştiinţă. Cel mai mare institut de prognoză pe care eu îl cunosc e în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, e un loc care se numeşte Ministerul Viitorului. Arabii, foarte bogaţi, au angajat deştepţii pământului să lucreze pe diverse domenii ale vieţii societăţii, respectiv ştiinţă, sănătate, educaţie, spaţiu cosmic, înalte tehnologii, energie.  Şi pentru ce circulă pe pământ în domeniul sănătăţii, eu, arabul bogat, pentru că stau pe o pungă uriaşă cu petrol îţi fac investiţii în mai multe sertare: 2030, 2035, 2040, 2045 pentru tema asta, sau asta, sau asta.

Spre 2030, în prognozele lor, roboţii vor cere drepturi egale cu oamenii. Roboţii vor spune că vrem şi noi în consilii de administraţie, în primării, în consilii şi parlamente, avem şi noi dreptul, judecăm, suntem inteligenţi, trebuie să ţineţi seama de noi. În 2040, fiecare va avea robotul lui pentru treburile casnice.

Predicţii de la Alexandru Mironov

Nu vă spun cum se va schimba şcoala, când spre 2035 dispar pereţii claselor, şcoală este peste tot, îţi intră cunoştinţele în cap direct, va veni un moment când nimeni nu va mai scrie, avem inteligenţă artificială şi anul 2045 este anul când se vor desfiinţa examenele de tot felul”, a spus Mironov la Focşani.

Evenimentul dedicat Zilei Pământului a fost organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Focşani, Asociaţia Science&Tehnology Bucureşti, Institutul Naţional pentru Fizica Pământului şi NextLab Technology.

alexandru mironov

Vă mai recomandăm:

De Ziua Pământului, demonstraţie cu roboţi la Focşani. Alexandru Mironov, invitatul special al evenimentului

Alexandru Mironov, la împlinirea vârstei de 80 de ani, despre cele trei evenimente care au schimbat lumea VIDEO

Alexandru Mironov la Focşani: „Suntem o specie condamnată la eternitate”

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite