VIDEO Primarul Bacinchi, blocat de aleşi să finalizeze proiectul european de reabilitare a  Şcolii „Ştefan cel Mare”

VIDEO Primarul Bacinchi, blocat de aleşi să finalizeze proiectul european de reabilitare a  Şcolii „Ştefan cel Mare”

Consilierii locali focşăneni au respins proiectul primarului de suplimentare a fondurilor pentru  Şcoala „Ştefan cel Mare”. Supărat, Bacinschi cere comisie de anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Decebal Bacinschi a iniţiat un proiect de hotărâre prin care a solicitat încă 800.000 de lei pentru decontarea unor lucrări neprevăzute prin proiectul derulat cu fonduri europene la Şcoala „Ştefan cel Mare”.

Alţi 600.000 de lei ar fi fost alocaţi prin alt proiect de hotărâre, banii urmând să fie folosiţi pentru împrejmuirea unităţii de învăţământ şi pentru asfaltarea curţii şcolii până la începerea anului de învăţământ.

În mod surprinzător însă, aleşii locali, în totalitatea lor, au decis să nu aprobe cele două proiecte, motivat şi de faptul că au suspiciuni legate de termenul „lucrări suplimentare”, în condiţiile în care constructorul ştia de la bun început ce are de făcut.

Mai mult decât atât, consilierii opoziţiei îl acuză pe primar că a acceptat o ofertă neserioasă fin partea firma de construcţii, care a câştigat licitaţia la un preţ mult prea jos, pentru a se folosi apoi de tertipurile utilizate pentru a mai cere fonduri suplimentare.

„Sunt necesare aceste investiţii la Şcoala Ştefan cel Mare, însă la această şcoală a fost un proiect cu fonduri europene de circa 11 milioane lei, iar licitaţia a fost câştigată cu 5 milioane de lei. Nu ştiu cum au lucrat oamenii aceia, probabil au venit cu bani de acasă. Diferenţa este foarte mare şi acum, dacă tot am avut ocazia să facem pe fonduri europene, este o cheltuială care afectează bugetul primăriei, cu 1,4 milioane de lei, care este o sumă destul de mare în opinia mea. Nu cred că se puteau omite atât de mult, chiar dacă arhitectul a uitat anumite lucrări. Putea să fie controlat de cineva, de aparatul tehnic, existau numeroase posibilităţi ca banii pentru renovarea Şcolii Ştefan cel Mare să provină din fonduri europene şi nu din bugetul primăriei”, a spus consilierul PDL Nicu Tănase.

Reprezentanţii PP-DD au cerut  o mai mare atenţie pe viitor în derularea unor astfel de contracte.

„Să fie o luare aminte pentru consiliul local faţă de modul cum se derulează astfel de contracte, fie că sunt bani de la bugetul loca, de la guvern sau fonduri europene. Noi nu trebuie numai să ne limităm numai la a aproba un proiect şi după care să nu mai participăm la nicio fază din procedurile de încredinţare şi aşa mai departe”, a spus Aurel Bâcu.

La rândul său, liderul grupului USL din consiliul local, Cătălin Vrabie, a reuşit să-l enerveze pe primarul Decebal Bacinschi. „Este o situaţie destul de delicată. Niciunul dintre colegii noştri consilieri nu a pus problema că nu trebuie finanţată acea investiţie, niciunul dintre noi nu  a luat în discuţie oportunitatea investiţiei, şi s-au dat tot felul de argumente pro şi contra referitor la modalitatea la care se află această investiţie. Fapt pentru care vom supune la vot şi vom vedea ce decizie va rezulta în urma votului. Am tras concluziile, după discuţiile aprinse din comisie, iar cel puţin că cel puţin din punctul nostru de vedere va mai trebui ceva timp să vedem ce se întâmplă”, a spus Cătălin Vrabie, iar votul a arătat abţinerea tuturor consilierilor în acest proces.

Fapt pentru care primarul Decebal Bacinschi, vizibil iritat, a cerut înfiinţarea unei comisii de verificare a lucrărilor.„Să se constituie o comisie, să se verifice toate această investiţie, cel puţin să fie a 17-acomisie, că sunt 16 care ne-au verificat pe parcursul investiţiei. Faceţi nişte afirmaţii foarte grave la adresa mea şi la adresa instituţiei primarului. Datorită acestui fapt solicit această verificare amănunţită, la sânge  şi în urma raportului celor care vor verifica dumneavoastră să luaţi o hotărâre sau eu să iau o hotărâre faţă de afirmaţiile pe care le-aţi făcut”, a precizat primarul Decebal Bacinschi.

În sală, s-a aflat şi un grup de tineri din organizaţia PDL, toţi cei din grup purtând tricouri inscripţionate cu mesajul "De ce eonomisiţi şi plătiţi din bugetul local lucrările şa Şcoala Ştefan cel mare. Ia atitudine!"

Ulterior, la sfârşitul şedinţei, primarul Bacinschi a declarat că s-a simţit foarte deranjat de afirmaţiile lui Vrabie, spunând că nu a existat nimeni în cei 13 ani de când este edil să-i fi adus acuze că ar fi favorizat pe cineva.

Mai puteţi citi:

Incredibil: Cele patru milioane de euro de la Uniunea Europeană, insuficiente pentru reabilitarea Şcolii „Ştefan cel Mare”

VIDEO Zugrăveala Şcolii „Ştefan cel Mare” din Focşani, „omisă” din proiectul de patru milioane de euro

Primăria Focşani mai bagă 125 000 de euro în reabilitarea Şcolii „Ştefan cel Mare” care a înghiţit deja 4 milioane de euro din fonduri europene

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: