Alegeri europarlamentare. Rezultate în Vrancea. Pentru prima dată în istorie, Oprişan pierde „Provincia Europeană“

Alegeri europarlamentare. Rezultate în Vrancea. Pentru prima dată în istorie, Oprişan pierde „Provincia Europeană“

Marian Oprişan a pierdut alegerile în Vrancea

PNL Vrancea a câştigat municipiile Focşani şi Adjud, oraşul Odobeşti, dar şi în multe comunităţi conduse de primari PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai, s-au încheiat dezastruos pentru PSD în Vrancea, un judeţ tradiţional roşu.

În ultimii 30 de ani, nu au existat runde electorale la care, pe rând, FSN, PDSR sau PSD să nu fi câştigat vreodată judeţul, fie că vorbim de alegerile locale, prezidenţiale sau europarlamentare.

Alegerile de duminică, 26 mai, vor intra însă în istorie, PSD fiind detronat de PNL, care a realizat în Vrancea, "Provincia Europeană" cum îi place lui Oprişan să-i spună, al patrulea scor pe ţară, după judeţele Sibiu, Alba, Bistriţa Năsăud.

Mai mult decât atât, liberalii au reuşit să câştige de o manieră categorică şi în cele două municipii de judeţ, Focşani (28,55%) faţă de 21,82% cât a luat PSD şi Adjud, dar şi în oraşul Odobeşti, unde PSD câştiga de fiecare dată cu scoruri de peste 80%.

Nu mult a lipsit ca PNL să câştige şi în celelalte două oraşe, Panciu şi Mărăşeşti, dar în schimb liberalii au obţinut primul rezultat în 20 din 21 de comune conduse de primari PNL şi în 17 comune conduse de primari PSD.

Rezultate oficiale după numărarea a 98% din voturi în Vrancea: 1. PNL 51.385 voturi (37,17 %) 2. PSD 42.072 voturi (30,43 %) 3. USR-PLUS 17.464 voturi (12,63 %) 4. PRO România 7.991 voturi (5,78%) 5. PMP 6.510 voturi (4,71 % ) Numărătoarea paralelă făcută de PNL în municipiul Focşani a dat următoarele rezultate: 1. PNL – 10.843 voturi (28,55 %) 2. PSD – 8.290 voturi (21,82 %) 3. USR – 8.092 voturi (21,30 %).

“După 30 de ani, am reuşit să-l batem pe Oprişan, nu fizic, pentru că nu face parte din fişa postului. Este o responsabilitate pe umerii noştri acest scor, suntem conştienţi că este un vot al poporului, Cred că a venit momentul să spun cu tărie că vremea lui Oprişan a apus”, a spus Cătălin Toma, preşedintele PNL Vrancea.

Oprişan îl crede responsabil de rezultat, inclusiv cel de la Vrancea, pe Liviu Dragnea, căruia i-a şi cerut demisia. 

“De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului şi incompetenţei servile, pe poziţia a doua sau chiar a treia în unele oraşe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum şi în majoritatea secţiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum”.

Oprişan a profitat de acest lucru pentru a-i invita să revină în partid inclusiv pe cei care au plecat din PSD, spune el din cauza lui Liviu Dragnea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările