Alba-neagra cu aparatul de testare Covid-19 cumpărat de Consiliul Judeţean Vrancea. Ar fi trebuit să funcţioneze din 25 mai

Alba-neagra cu aparatul de testare Covid-19 cumpărat de Consiliul Judeţean Vrancea. Ar fi trebuit să funcţioneze din 25 mai

Aparatul de tstare Real Team PCR al DSP Vrancea

Aparatul de testare Real Time PCR ar fi trebuit să fie pus în funcţiune din data de 25 mai, însă lucrurile s-au schimbat în ultimul moment.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel de-al doilea aparat de testare Real Time PCR din Vrancea, achiziţionat de Consiliul Judeţean pentru Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon", zace şi în prezent în laboratorul BK din cadrul secţiei de Pneumologie, acolo unde a fost instalat în urmă cu două săptămâni. Deşi trebuia pus în funcţiune de pe data de 25 mai, aşa cum s-a lăudat conducerea spitalului, ulterior lucrurile s-au complicat.

Asta din cauză că Consiliul Judeţean Vrancea a notificat direcţiunea spitalului că trebuie să mute aparatul din acea secţie,  întrucât imobilul va intra în reabilitare, într-un proiect cu fonduri europene.

Prin urmare, e nevoie de un alt spaţiu care să asigure circuitele necesare. Astfel, s-a făcut solicitare către Direcţia de Sănătate Publică Vrancea.

"Îl vom pune în funcţiune, dar mai durează puţin. Am primit răspunsul la solicitarea care am făcut-o către DSP, astfel că s-a identificat un spaţiu în sediul Direcţiei de Sănătate Publică. Acel spaţiu este autorizat şi după ce vom convoca consiliul de administraţie vom lua decizia de a muta aparatul", ne-a declarat Codruţa Neagu, managerul interimar al Spitalului de Urgenţă.

Între timp, testarea vrâncenilor simptomatici se efectuează cu aparatul Reat Team PCR al DSP, care a realizat de la începutul pandemiei peste 3.800 de teste. Reprezentanţii DSP Vrancea spun că Vrancea se află pe locul 17 în ţară la numărul de teste efectuate.

“De precizat că numărul de teste nu corespunde numărului de persoane testate. În medie, pentru o persoană confirmată cu coronavirus se efectuează trei teste. Specialiştii din cadrul DSP Vrancea lucrează în continuare la capacitate maximă, cu stocul de kituri asigurat în permanenţă. Chiar dacă se constată o curbă descendentă a cazurilor pozitive, acest fapt nu a însemnat o relaxare pentru medicii şi asistenţii aflaţi în linia întâi în combaterea răspândirii noului coronavirus COVID-19”, potrivit DSP Vrancea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările