A murit Ionuţ Constantinescu, fost prefect de Vrancea în guvernarea CDR

A murit Ionuţ Constantinescu, fost prefect de Vrancea în guvernarea CDR

Ion Constantinescu

Ionuţ Constinesc avea 57 de ani şi în ultimii ani a fost director al unei  societăţi de asigurări. Fostul prefect va fi înmormântat duminică, la Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ionuţ Constantinescu, fost refect de Vrancea în perioada 1997-2000, în guvernarea CDR, a murit joi seara la Spitalul Fundeni din Capitală.

Ion Constantinescu s-a născut în judeţul Argeş şi a făcut parte din prima garnitură de tineri politicieni PNŢCD Vrancea, începând cu anul 1990.

A deţinut mai multe funcţii, inclusiv preşedinte al PNŢCD Vrancea şi viceprimar al municipiului Focşani.

În ultimii ani se retrăsese din viaţa politică. El activa ca director al sucursalei Vrancea a unei firme internaţionale de asigurări şi cadru didactic la o universitate privată.

"Era modest şi decent, în contradicţie cu ”spiritul” politicianului post-revoluţionar. Empatiza cu oamenii, se comporta normal, îşi făcea treaba indiferent de poziţiile publice şi politice pe care le-a deţinut, în anumite perioade. Nu a căutat cu orice preţ funcţii călduţe şi profitabile, nu şi-a impus rudele, afinii sau prietenii în posturi publice atractive, nu şi-a creat sinecuri, nu a făcut afaceri paralele, nu a dat tunuri cu bani publici, nu şi-a ridicat vile, nu a pus mâna pe terenuri sau alte proprietăţi, nu a cumpărat nicio întreprindere de stat falimentară, nici măcar nu şi-a angajat singurul copil în vreo instituţie publică sau companie de stat, cu salariu mare şi alte avantaje. Când a terminat cu funcţiile publice s-a angajat în mediul privat şi s-a implicat şi într-o carieră didactică, de succes, apreciat de studenţi şi colegi, deopotrivă", a scris jurnalistul Cătălin Stancu despre dispariţia lui Ionuţ Constantinescu.

Sicriul cu trupul său neînsufleţit a fost depus la Capela Bisericii Sf. Mina, din cartierul Bahne, acolo unde, până duminică, când va fi înmormântat, va fi plâns de familie, prieteni şi cei care l-au cunoscut pe cel care a fost un om extraordinar. Ion Constantinescu va fi înmormântat duminică, în cimitirul unde se află şi Biserica Sf. Mina.

citeste totul despre: