Bărbatul care a evadat vineri în Vrancea, prins când se pregătea să comită un viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasilică Ciubotaru a fost prins
Vasilică Ciubotaru a fost prins

Acesta a fost căutat de aproape 200 de oameni ai legii, timp de peste 30 de ore. Individul va fi dus direct în Penitenciarul Focşani.

Bărbatul care a evadat vineri dintr-un punct de lucru de la Goleşti, unde  lucra în regim deschis, a fost prins sâmbătă seara, în jurul orei 22.30. El a fost găsit la Mahriu, în comuna Poiana Cristei.

Din  informaţiile noastre, a fost găsit în casa unei femei pe care ar fi încercat să o violeze. Femeia s-a ales cu câteva răni. Poliţiştii, în baza informaţiilor pe care le aveau,  au intervenit au prompt şi au împiedicat producerea unuii nou eveniment grav.

Vasilică Ciubotaru are 35 de ani, este din comuna Bogheşti şi ispăşea o pedeapsă de 22 de ani de închisoare după ce a omorât o bătrână, în prealabil violând-o. Importante forţe de ordine l-au căutat mai bine de 30 de ore în tot judeţul. Poliţia din Vrancea a dat un comunicat de presă în care se precizează că evadatul a fost prins la o stână, la câteva ore după ce a agresat femeia.

"Evadatul a fost prins la o stână pe raza satului Petreanu, într-o zonă împădurită, greu accesibilă! La ora 19.10 am fost sesizaţi prin 112 de către o femeie din localitatea Poiana Cristei, că ar fi fost agresata in locuinţa sa de către un bărbat necunoscut, care i-a sustras  suma de 180 lei şi a fugit", potrivit IPJ Vrancea.

Pentru fapta sa, Vasilică Ciubotaru va primi un spor de pedeapsă.

"În legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că părăsirea punctului de lucru este asimilată evadării, menţionăm că aceasta se pedepseşte conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani", potrivit cms. şef de de poliţie penitenciară, Georgeta Gură, purtător de cuvânt al Penitenciarului Focşani. 

 La activităţile de căutare au participat 110 poliţişti, 62 lucrători din cadrul penitenciarului şi 16 jandarmi. Căutătorii au beneficiat şi de sprijin aerian din partea Inspectoratului general de aviaţie,care a trimis un elicopter.

evadat
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite