Şoferul unei cisterne, ameninţat cu puşca în timp ce deversa încărcătura în pădure. Ce se afla în maşină

Şoferul unei cisterne, ameninţat cu puşca în timp ce deversa încărcătura în pădure. Ce se afla în maşină

Deversarea a avut loc la Homocea  FOTO: Cristi Irimia

La faţa locului au ajuns echipaje de poliţie şi pompieri, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor de mediu şi ai autorităţilor locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şoferul unei cisterne care transportă produse petroliere şi-a descărcat marţi seara încărcătura la marginea unei păduri din comuna Homocea.

Acesta se afla la volanul unei maşini cu număr de Bacău şi i s-a atras atenţia de către alt şofer că din cisternă se împrăştie pe drum lichid.

Din acest motiv, şoferul a tras pe dreapta, la marginea unei păduri, şi a început să scoată din încărcătură. În acelaşi moment trecea pe stradă pădurarul comunei, care l-a ameninţat pe şofer cu arma.

Explicaţiile şoferului au fost zadarnice, acesta nefiind lăsat de pădurar să oprească deversarea.

Astfel că până la sosirea poliţiştilor, s-a mai scurs o cantitate importantă de apă murdară cu reziduuri. Comisarii de mediu au prelevat probe pentru a stabili nivelul de poluare a zonei. Potrivit IPJ Vrancea, în acest caz ”se efectuează cercetări pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecţia mediului.”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: