Şefa Federaţiei Române de Gimnastică, marea campioană Andreea Răducan, caută la Focşani viitoare campioane. Când va avea loc selecţia

Şefa Federaţiei Române de Gimnastică, marea campioană Andreea Răducan, caută la Focşani viitoare campioane. Când va avea loc selecţia

Andreea Răducan a fost prezentă miercuri la Focşani

Selecţia de la Focşani va avea loc pe data de 1 Iunie, de Ziua Internaţională a Copilului. Selecţia se adresează copiilor cu vârsta de 4-7 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, campioana olimpică Andreea Răducan s-a întâlnit la Focşani cu reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Judeţean pentru organizarea evenimentului “Hai cu noi în ţara campionilor”. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, CSM 2007, Clubul Sportiv Şcolar Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea.

Este vorba de un program naţional de selecţie a micilor talente în gimnastică, care s-a desfăşurat în 2018 la Ploieşti, Buzău şi Arad, iar prima etapă din acest an va avea loc la Focşani pe data de 1 iunie 2019, cu ocazia aniversării Zilei Internaţionale a Copilului.

“Obiectivul întregului program, inclusiv a selecţiei de la Focşani, este asigurarea continuării practicării gimnasticii, prin atragerea către acest sport a unui număr cât mai mare de copii, în scopul formării şi perfecţionării unor generaţii valoroase de gimnaste şi gimnaşti începând cu ciclul olimpic 2024. Practic se doreşte astfel să se pună bazele obţinerii de noi rezultate pe plan mondial de către gimnastica românească. Tocmai de aceea primul pas în această direcţie este reprezentat de selecţia copiilor cu vârsta între 4-7 ani, copii ale căror calităţi fizice şi psihice îi recomandă ca viitori performeri”, potrivit unui comunicat al Primăriei Focşani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: