Şcolile de şoferi s-au înmulţit, dar permisul de conducere se obţine tot mai greu. Proba practică îi pune în dificultate pe candidaţi

Şcolile de şoferi s-au înmulţit, dar permisul de conducere se obţine tot mai greu. Proba practică îi pune în dificultate pe candidaţi

Şcolile de şoferi s-au înmulţit

Reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor spun că gradul de promovare a rămas constant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi acum au la dispoziţie pe internet, gratuit, toate informaţiile şi chestionarele posibile pentru a se putea pregăti în vederea examenului pentru permis auto, candidaţii vrânceni nu reuşesc să treacă în număr rezonabil de probele teoretică şi practică cu poliţia.

Unii se împiedică la proba teoretică, alţii nu pot să o depăşească pe cea practică şi după mai multe încercări, renunţă.

Peste 7.200 de candidaţi au fost examinaţi de la începutul anului la proba teoretică pentru obţinerea permisului auto. Dintre aceştia, puţin peste 3.500 au fost admişi. Lucrurile sunt însă mai complicate la proba practică. Astfel, de la 1 ianuarie şi până în prezent au fost examinaţi 8.000 de candidaţi, din care doar 3.000 au fost admişi.

Poliţiştii care îi examinează pe candidaţi sunt de părere că acest procent scăzut este cauzat de pregătirea slabă de care au parte cursanţii în şcolile de şoferi.

Pe de altă parte, instructorii spun că îşi dau toată silinţa să-i scoată pe cursanţi şoferi cu acte în regulă, numai că nu toţi sunt înzestraţi cu talentul de conducător auto.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: