Început în forţă  pentru echipa de robotică de la Colegiul Naţional "Unirea". Competiţia din capitala Franţei bate la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu s-au risipit încă ecourile sărbătorilor şi prietenii roboţilor din echipa Brickbot, participanţi la competiţia internaţională First Tech Challenge, au demarat deja pregătirile pentru noul sezon.

Pe 5 ianuarie, la Iaşi, în Sala paşilor pierduţi a Universităţii “Al.I. Cuza” va avea loc etapa regională a competiţiei, cu participarea a 26 de echipe, într-un format care nu are clasamente oficiale, ci doar verificări de etapă.

În cadrul recentului demarat proiect bilateral “Sezonul Romania-Franta”, organizaţia NAŢIE PRIN EDUCAŢIE (NPE), cea care manageriază competiţia First Tech Challenge( FTC) în România , a  înscris proiectul educaţional “Robotique le nouveau sport d'équipe”, ce presupune un schimb de experienţă în domeniul roboticii de tip FTC cu American School Of Paris ASP.

NPE are ca proiect crearea de centre regionale de dezvoltare a roboticii şi a selectat pentru înfăptuirea acestui deziderat 5 colegii din ţară: Beclean - Colegiul Naţional Petru Rareş; Baia Mare - Colegiul Naţional Vasile Lucaciu; Deva – Colegiul Naţional Decebal; Arad – Colegiul Naţional Moise Nicoară; Focşani – Colegiul Naţional Unirea.

Atât mentorii, cât şi elevii membri, au arătat că au pasiune, că au disponibilitate şi resurse să ghideze şi să inspire regional, şi care să aibă  şansa să descopere pe parcursul experienţei din Paris idei pentru planurile de viitor, pentru dezvoltarea de proiecte STEM şi pentru echipa de robotică în special.

Cele 5 echipe,constituite dintr-un mentor şi doi elevi, vor merge la ASP să împărtăşească din experienţa lor despre greutăţi şi succese, despre idei puse în practică, despre invenţii şi vor susţine demonstraţii cu roboţii proaspăt testaţi în competiţiile regionale. Menţionăm că echipajul CNU, Brickbot, îi are în componenţa pe Alexandru Chelmus şi Andrei Istudor, elevi,  însoţiţi de Adrian Colin-mentor, iar deplasarea la Paris este programată în perioada 8-14 ianuarie.

Proiectul se va finaliza printr-o conferinţă în luna mai, când 10 elevi şi 2 profesori de la ASP vor sosi în România, şi este finanţat integral din fonduri de la Ministerul Culturii şi  alte surse de finanţare asigurate de NPE.

Imagine indisponibilă


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite