Înainte să demoleze blocul G2, Primăria Focşani cumpără o locuinţă în acel imobil. Care este motivul tranzacţiei

Înainte să demoleze blocul G2, Primăria Focşani cumpără o locuinţă în acel imobil. Care este motivul tranzacţiei

Blocul G2 va fi demolat

Blocul G2 din Cartierul Bahne a fost construit în anul 1970 şi este compus din 103 apartamente cu o cameră. Blocul a fosr reabilitat în anul 2000.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleşii locali din Focşani vor discuta în şedinţa de joi, 31 ianuarie, achiziţionarea apartamentului de 10 mp, situat în blocul G2 din strada Aleea Căminului, bloc care urmează să fie demolat în acest an.

Locuinţa a fost evaluată de un expert iar preţul cu care Primăria îl va cumpăra este de 3.700 de euro, adică 17.241 de lei.

Artificiul la care recurge Primăria Focşani vine ca urmare a faptului că în blocul G2, care are 103 apartamente, au existat două locuinţe proprietate personală. În cazul uneia dintre ele, Primăria va încerca, la solicitarea proprietarului, un schimb de locuinţă, iar în cea de a doua situaţie proprietarul a cerut înstrăinarea imobilului pe care l-a cumpărat în anul 2003, pentru suma de 40.000 de lei la vremea respectivă, adică 4.000 de lei astăzi.

Fără această tranzacţie, Primăria Focşani nu poate trece la demolarea blocului G2. Demolarea ar urma să coste 1,8 milioane de lei.

Primarul Focşaniului a precizat noua construcţie care se va ridica după demolarea blocului G2 va avea destinaţia de locuinţe de serviciu pentru medici şi profesori.

Între timp, de când chiriaşii au fost mutaţi, blocul a rămas şi fără tâmplărie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările