373 de unităţi de învăţământ din Vrancea încep cursurile în scenariul verde, 78 în cel hibrid şi o şcoală doar online

373 de unităţi de învăţământ din Vrancea încep cursurile în scenariul verde, 78 în cel hibrid şi o şcoală doar online

Şcoala Nr. 7 Focşani

Hotărârile CJSU Vrancea privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se vor actualiza săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Personalul medico-sanitar desemnat din cadrul Direcţiei de sănătate publică Vrancea a făcut parte din comisiile constituite la nivel judeţean, în vederea analizei de risc epidemiologic şi evaluare a condiţiilor de desfăşurare a orelor de curs din toate unităţile de învăţământ din municipiul Focşani şi din judeţ.

Analiza de risc epidemiologic efectuată de DSP Vrancea a fost înaintată Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea din care a rezultat rata de incidenţă pentru perioada 31 august – 06 septembrie 2020 şi a fost avizată macheta cu scenariile posibile de desfăşurare a cursurilor pentru săptămâna 14.09 – 18.09.2020.

"Împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, DSP Vrancea a contribuit la stabilirea scenariilor de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ, precum şi faptul că acestea vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului educaţiei şi cercetării. Astfel, din cele 452 de unităţi de învăţământ existente în judeţul Vrancea, 371 se încadrează în scenariul 1 (verde), iar 81, în cel hibrid. De asemenea, s-a hotărât ca rata de incidenţă a cazurilor aferente măsurilor prevăzute să se analizeze săptămânal, la nivelul judeţului şi al fiecărei localităţi", potrivit DSP Vrancea.

Inspectoratul Şcolar Vrancea are alte cifre.

"- 373 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;
- 78 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
- 1 unitate de învăţământ în Scenariul 3: participarea tuturor elevilor la activităţi/lecţii online", potrivit IŞJ Vrancea.

Totodată, hotărârile CJSU Vrancea privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se vor actualiza săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Ministrul Educaţiei dă vina pe primari pentru faptul că sute de şcoli din România încă au toaletele în fundul curţii. „Noi am alocat fonduri”

Undă verde pentru începerea  cursurilor şcolare la clasă. Care este incidenţa cazurilor de COVID-19 în localităţile din Vrancea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările