Fiecare erou care a murit în Primul Război Mondial va avea câte un stejar plantat la Mărăşeşti

Fiecare erou care a murit în Primul Război Mondial va avea câte un stejar plantat la Mărăşeşti

Mausoleul Mărăşeşti

Autorităţile din Vrancea vor amenaja în vecinătatea Mausoleului de la Mărăşeşti un Parc al Memoriei Naţionale, pentru cinstirea eroilor din Primul Război Mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe o suprafaţă de 75 de hectare va fi realizat un “monument viu”, sub forma unei plantaţii de stejari.

Practic, vor fi plantaţi 350.000 de stejari iar numărul puieţilor a fost ales astfel încât fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va avea câte un stejar în Parcul Memoriei Naţionale.

"Un prim pas, legat de procedurile administrative, a fost făcut de Consiliul Judeţean Vrancea, care a solicitat transmiterea din domeniul public al oraşului Mărăşeşti în domeniul public al judeţului Vrancea a unui teren în suprafaţă de 75 ha, în vederea realizării Parcului Memoriei Naţionale, solicitare care a fost aprobată. Campania va demara în luna noiembrie 2017, cu prima serie de plantare a stejarilor. La această acţiune este aşteptată o largă prezenţă, numeroase ONG-uri, instituţii publice şi sponsori din mediul privat anunţându-şi intenţia de a participa şi de a susţine acest eveniment. Plantarea puieţilor şi derularea procedurilor necesare punerii în operă a acestei idei vor fi etapizate până la finalul anului 2018, când România celebrează Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918", potrivit Consiliului Judeţean Vrancea.

Campania de plantare va demara în luna noiembrie. Investiţia este cifrată la 3 milioane de lei, bani pe care Guvernul României i-a alocat cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial.


 

citeste totul despre: