300.000 de euro, buget de lux pentru sărbătorile de iarnă la Focşani. Oraşul o va ţine tot într-o petrecere de la Sf. Nicolae şi până la Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Focşani a alocat pentru sărbătorile de iarnă nu mai puţin de 800.000 de lei, în vreme ce Consiliul Judeţean Vrancea organizează Revelionul cu 700.000 de lei.

Autorităţile locale au pregătit un buget de zile mari pentru sfârşitul de an. Primăria Focşani a alocat 800.000 de lei pentru petrecerile din Piaţa Unirii care vor avea loc între Sf. Nicolae şi Crăciun, în timp ce Consiliul Judeţean Vrancea a alocat 700.000 de lei pentru petrecerea de Revelion în aer liber, cu artificii incluse.

Lipsa de decenţă este mai mult decât evidentă, în condiţiile în care alte judeţe au anunţat că renunţă la festivisme în perioada următoare, în semn de respect pentru morţii de la #Colectiv.

"S-au dat sume de bani fără o explicaţie plauzibilă. S-au dat 495.000 de lei la Ateneu. Sunt nemulţumit ca şi anul trecut pentru această sumă.   Nu cred că se justifică. Sunt atâtea evenimente care ar putea finanţate în mod elegant, dar să faci în fiecare zi animaţie este exagerat, mai ale în aceste momente, când în ţară se face un pas înapoi legat de manifestările festiviste. Ar trebui să lăsăm nişte bani la fondul de rezervă", a precizat consilierul local Tudorel Trofin.

Directorul Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" spune că manifestările care vor începe săptămâna viitoare vor fi altceva decât a fost până acum.

"Activităţile se vor desfăşura între Sf. Nicolae şi Sf. Ştefan, vor fi momente cu solişti ai României, cu muzică clasică, cu artişti animatori si colindători", spune Valentin Gheorghiţă.

În vreme ce consilierii opoziţiei au menţionat că nu vor vota alocarea de bani, aleşii din majoritatea PSD au explicat că morţii de la Clubul Colectiv nu trebuie legaţi de festivităţile care vor avea loc în Piaţa Unirii.

"Nu este festivism exagerat. În ce priveşte programul sărbătorilor, este pentru prima dată când există o gamă diversă de acţiuni. Se acoperă întreaga plajă culturală activităţi pentru a se sărbători cum se cuvine şi pentru a da focşănenilor cultură de calitate. Suma nu mi se pare spectaculoasă", a menţionat alesul PSD Bogdan Matişan..
 

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite