25 de lei kilogramul, prima strigare la carnea de miel în Piaţa Moldovei

25 de lei kilogramul, prima strigare la carnea de miel în Piaţa Moldovei

Cerne de miel pe alese în Piaţa Moldovei

Zeci de crescători de ovine au venit astăzi cu primii miei la vânzare în piaţa agroalimentară din Focşani. Piaţa va fi deschisă până sâmbătă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi a fost prima zi când crescătorii de animale au putut să vină cu miei de vânzare pe piaţa din Focşani. Administraţia Pieţelor Focşani a amenajat un spaţiu special pentru comercializare, sub atenta supraveghere a medicilor veterinari, iar tarabele s-au umplut cu miei de toate mărimile.

Nu putem însă să spunem că lumea a dat năvală la cumpărat, prima zi fiind una de prospecţie, oamenii fiind deocamdată nemulţumiţi de preţul piperat pe care îl cer comercianţii, respectiv 25 de lei pe kilogramul de carne, un preţ care este cu 10% mai mare ca cel de anul trecut.

„Au înnebunit la cap. În magazine este mai ieftin, iar aici nu vor să renunţa nici la un leu. Mai vin şi mâine, şi poimâine, spre să mai scadă preţul, că nici ei nu au cum să-şi vândă marfa dacă ţin preţul acesta”, spunea o femeie venită în cursul dimineţii la piaţă.

De asemenea, în Piaţa Obor din Focşani a fost amenajat un spaţiu unde vor putea fi tăiaţi mieii cumpăraţi în viu.

Mai puteţi citi:

Carnea de miel, cu 10% mai scumpă de Paşti la Focşani

Războiul din Libia mută exporturile de miei ale ciobanilor vrânceni în Grecia şi Bulgaria

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: