21 de salarii pe an în „Republica“ Oprişan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan, preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea. FOTO Adevărul
Marian Oprişan, preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea. FOTO Adevărul

Marian Oprişan, şeful Consiliului Judeţean Vrancea, le acordă, de luna asta, funcţionarilor publici din instituţie, al 13-lea salariu, prime de vacanţă, de Paşte şi de Crăciun, dar şi alte stimulente precum bani pentru pensii private sau sporuri în cazul în care se căsătoresc.

Instituţia condusă de Marian Oprişan, şeful unuia dintre cele mai sărace judeţe din ţară, a aprobat zilele trecute noul acord colectiv de muncă, în care oamenii aflaţi în subordinea lui vor avea parte de avantaje băneşti substanţiale. Banii în plus la salariu, mascaţi în stimulente, ajutoare, prime sau bonusuri, toate vor ajunge la o sută de funcţionari publici angajaţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea.

În total,într-un an, aceştia pot pleca acasă cu 21 de salarii, la care se mai adaugă tot felul de alte avantaje materiale. Sumele provin exclusiv din fondurile proprii ale instituţiei, adică încasările din taxe şi impozite.

Cel mai important bonus este stimulentul lunar de 850 de lei pentru fiecare salariat. Din acest an se introduce şi cel de-al 13-lea salariu, deghizat sub numele de „premiu anual“, pe care toţi funcţionarii îl vor primi în luna ianuarie a anului viitor.

BONUS PENTRU PENSII PRIVATE

Marian Oprişan este mărinimos cu oamenii lui şi când vine vorba despre cele mai importante sărbători religioase. Astfel, atât de Paşte, cât şi de Crăciun, instituţia le va oferi funcţionarilor publici un „supliment de sărbători“, fiecare egal cu un salariu lunar.

De asemenea, cei care pleacă în concediu primesc şi un bonus de vacanţă, egal cu salariul pe o lună. Tot de luna aceasta, CJ Vrancea le va mai acorda angajaţilor funcţionari publici sporuri pentru nunţi şi naşterea unui copil: câte două salarii medii brute, la nivel de instituţie, adică 4.000 de lei. De acelaşi spor vor mai beneficia şi cei care ies la pensie de la CJ, dar şi familiile angajaţilor care decedează.

Un alt bonus stipulat în noul contract de muncă face referire la faptul că angajaţii care doresc să îşi facă pensie privată pot primi de la CJ un ajutor de 400 de euro anual, ca bonus.

BANI PENTRU MASĂ, TRANSPORT ŞI PERFORMANŢĂ

Grija şefilor Consiliului Judeţean Vrancea pentru angajaţi nu se opreşte însă aici, pentru că funcţionarii publici mai primesc şi 13 lei, în fiecare zi, neimpozabili, pentru masa de prânz, precum şi deconturi de transport, în cazul celor care fac naveta. De recompense băneşti vor mai beneficia şi primii cei mai performanţi 20 de angajaţi ai Consiliului. În prezent, în CJ Vrancea, salariaţii câştigă lunar între 1.500 de lei şi 5.000 de lei, în funcţie de vechime şi de funcţii.

Un calcul simplu arată că un funcţionar public din cadrul CJ Vrancea, cu un salariu mediu de 2.000 de lei asigurat de stat, va ajunge să ridice, de fapt, 3.500 de lei lunar, circa 42.140 lei anual.

"Stimularea funcţionarilor publici şi a personalului contractual este necesară pentru creşterea eficienţei activităţii profesionale şi a interesului pentru muncă. În plus, va creşte şi eficienţa actului administrativ, reflectată în serviciile de specialitate oferite cetăţenilor judeţului“, motivează Marian Oprişan noua decizie de calculare a salariilor.

Hotărârea adoptată zilele trecute de aleşii judeţeni mai trebuie să primească avizul de legalitate de la Prefectură.

„Hotărârea consilierilor judeţeni va veni la controlul de legalitate, iar juriştii vor decide dacă întruneşte condiţiile de legalitate“, a declarat Cătălin Popescu, prefectul de Vrancea. 

Bani publici pentru distracţie

Şi în 2013, Consiliul Judeţean Vrancea şi-a pus deoparte sume consistente pentru organizarea unor petreceri deja cu tradiţie în judeţ. Astfel, pentru Festivalul Viei şi Vinului se vor aloca de la buget 800.000 de lei, iar pentru Revelionul 2014 suma prevăzută este de 400.000 de lei.

Consiliul Judeţean va mai contribui cu 250.000 de lei la spectacolul de Ziua Europei, cu 150.000 de lei la Ziua Copilului, dar şi 100.000 de lei pentru o altă sărbătoare, Ziua Vinului.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Marian Oprişan, baron peste baronii neamului

Consiliul Judeţean Vrancea alocă noi fonduri pentru aşa zise „lucrări neprevăzute” la mausolee


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite