150 de vrânceni veniţi din străinătate au intrat în carantină forţată în ultimele 24 de ore. În curând, Vrancea se va confrunta cu lipsa spaţiilor de cazare

150 de vrânceni veniţi din străinătate au intrat în carantină forţată în ultimele 24 de ore. În curând, Vrancea se va confrunta cu lipsa spaţiilor de cazare

Spaţiu de carantina la Focşani

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul  Vrancea, în data de 7 aprilie sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 2.760 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 548 persoane. Luni, în carantină erau 402 persoane.

Prfectul Gheorghiţă Berbece a apreciat că în perioada următoare vor veni în judeţ câteva mii de persoane din străinătate, motiv pentru care face din nou apel la primării să pună la dispoziţie spaţii de cazare necesare pentru carantină.

Doar Primăria Panciu a reuşit să se achite de această sarcină. În Vrancea, erau până marţi, 7 aprilie, nouă spaţii de carantină şi urmează să fie pregătite alte două. 

În ce priveşte numărul persoanelor infectate, acesta nu a mai crescut, fiind acelaşi de duminică, respectiv 79. În Vrancea s-au înregistrat şi două decese din cauza viruslui Covid 19, fiind vorba despre două femei, una de 83 de ani şi alta de 49 de ani, ultima fiind angajaţă la spitalul Militar din Focşani.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 25.379 de persoane. Alte 91.369 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 43.578 de teste.

În cadrul acţiunilor desfăşurate de structurile MAI, au fost verificate în ultimele 24 de ore 1479 de persoane, privind modul în care este respectată măsura autoizolării. De asemenea, în urma acţiunilor întreprinse de poliţişti, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, cu sprijinul forţelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale- Garnizoana Focşani, au fost aplicate 213 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 301.100 lei, persoanelor care nu au respectat dispoziţiile art. 5, alin.1 şi art. 3, alin. 2, din Ordonanţa Militară nr.2 din 21.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor în intervalul orar 22.00-06.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: