Vinul care a făcut istorie alături de Familia Regală este exportat în China şi ţările nordice

Vinul care a făcut istorie alături de Familia Regală este exportat în China şi ţările nordice

Vinul de Segarcea produs la Domeniile Coroanei merge la export

Vinul produs la Domeniul Coroanei Segarcea este băutura care a făcut istorie alături de Familia Regală, iar acum merge la export în China şi ţările nordice.

Latifundiarul Mihai Anghel s-a lansat în afaceri cu vinuri în anul 2002, însă banii nu au venit repede. A cumpărat vechea cramă a Casei Regale de la Segarcea şi a reinventat marca Domeniul Coroanei Segarcea, recunoscută astăzi în întreaga ţară. A înlocuit la Segarcea 300 de hectare de vie şi a făcut investiţii totale de 30 milioane de euro, din fonduri proprii dar şi europene. Cele 300 de hectare plantate cu viţă-de vie îi aduc omului de afaceri anual două milioane de sticle de vin, produsul fiind clasat pe segmentul superior.

Vinul produs la Domeniul Coroanei Segarcea este exportat în China şi în ţările nordice. „Exportăm deja în China, însă  vrem să creştem, motiv pentru care an de an participăm la târguri, eva¬luăm posibilităţi de busi¬ness. Anul acesta vommer¬gem şi la ProWine în Shanghai, iar anterior am fost la Londra, la Düsseldor“, a spus omul de afaceri.

Domeniile Coroanei Segarcea au avut în anul 2014 o cifră de afaceri de aproximativ  24 de milioane de lei.

Vinul de Segarcea a fost opremiat în anul 2014 cu cu aur la concursul Challenge Internaţional du Vin.

Mai citeşte şi

FOTO Producţie record de vin la Segarcea. Viticultorii susţin că avem vin de calitate superioară

FOTO Vinul de Segarcea medaliat cu aur la concursul Challenge Internaţional du Vin, compromis din cauza ploilor

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările