VIDEO Tânăra de etnie romă care i-a uimit pe francezi îşi lansează cartea la Craiova. Anina Ciuciu este studentă la Sorbona

VIDEO Tânăra de etnie romă care i-a uimit pe francezi îşi lansează cartea la Craiova. Anina Ciuciu este studentă la Sorbona

Tânăra de etnie romă din Craiova studiează la Sorbona

O tânără de etnie romă din Craiova s-a născut la perfiferia oraşului, iar la 7 ani a plecat cu părinţii din ţară, mai întâi în Italia, iar după aceea în Franţa. Anina Ciuciu a reuşit să trecă peste toate barierele, iar acum este studentă la Sorbona.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anina Ciuciu recunoaşte că şi-a câştigat existenţa din cerşit, însă din tabăra de romi acum este masterand la la prestigioasa Universitate Sorbon. „Educaţia este cheia care iţi deschide uşa către o lume profesională şi chiar profesională, ne ajută să devenim oameni compleţi. Vorbesc despre dificultăţile prin care trecem în această lume, eforturile pe care le facem să depăşim condiţia de rromi, să fim ca toţi ceilalţi”, a declarat tânăra.
 
Tânăra de etnie romă îşi lansează mâine cartea la Craiova. Anina Ciuciu şi-a intitulat volumul: „Sunt mândră ca sunt rromă”. Olteanca în vârstă de 24 de ani îşi doreşte să devină magistrat şi speră că povestea ei de viaţă va fi un exemplu pentru toţi romii.
 
Anina Ciuciu are cetăţenie franceză din 2013.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările