VIDEO Revoltă în Bechet, Dolj. Oamenii au ieşit pe stradă în miez de noapte şi ameninţă că vor bloca oraşul unde ar trebui aduşi suspecţii de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zei de localnici din Bechet au ieşit pe străzi în miez de noapte FOTO Ana Popescu
Zei de localnici din Bechet au ieşit pe străzi în miez de noapte FOTO Ana Popescu

Autorităţile din judeţul Dolj au decis să transporte toţi pasagerii unui avion plecat din Bergamo, Italia, şi programat să aterizeze pe aeroportul din Craiova luni, 24 februarie, în jurul orei 0.25, la un cămin din oraşul Bechet, pentru a intra în carantină. Localnicii din oraşul doljean sunt revoltaţi de decizie.

Cursa de la Bergamo transportă 179 de români din nordul Italiei, suspecţi că ar putea fi infestaţi cu coronavirus. La Prefectura Dolj s-a constituit o celulă de criză şi s-a stabilit ca amenajarea unui spaţiu de carantină pentru persoanele suspecte de infecţie cu coronavirus să se facă în localitatea Bechet, la un campus şcolar unde sunt disponibile 120 de locuri.
 

“Am luat toate măsurile şi vom respecta toate prevederile legale. Toţi pasagerii care vor declara că vin din cele 11 comune care sunt în Italia în carantina vor fi duşi la Bechet”, a declarat Narcis Purcărescu, prefectul judeţului Dolj.


În Bechet s-au adunat în zona campusului şcolar aproximativ 100 de localnici imediat după anunţul prefectului. Mulţi dintre ei fac live-uri pe Facebook şi transmit că nu vor permite ca autorităţile să-i aducă în oraşul lor pe cei care ar putea fi contaminaţi cu coronavirus.

"Nu am fost anunţaţi de nimeni că pasagerii din Italia vor ajunge la noi. Decizia domnului prefect este tragică pentru noi, pentru că acest cămin şcolar se află la câţiva metri de Liceul Teoretic din Bechet, în aceeaşi curte practic. Suntem aici părinţi şi copii, mulţi se gândesc să nu se ducă mâine la clase. Trebuia să anunţe măcar conducerea şcolii să închidă unitatea luni. Nu se poate aşa ceva. Nu plecăm de aici până nu se face ceva, să schimbe locaţia. O să ne ducem să blocăm drumul la intrare în Bechet", a declarat unul dintre localnici, citat de ziaruldecraiova.ro.
 

Mai multe echipaje de jandarmi au fost trimise de autorităţi în oraşul Bechet, situat la aproximativ 70 de kilometri distanţă de Craiova şi având o populaţie de 3.500 de locuitori.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite