VIDEO Un pacient confirmat cu COVID a semănat panică într-un spital din Craiova. „Intră peste oameni! Or fi unii omorâţi prin saloane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dezastru pacient craiova

Un pacient izolat într-un sector COVID, în Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova, a semănat panică printre pacienţi şi personalul medical, distrugând totul în jur.

 UPDATE: Pacientul a fost adus la spitalul din Craiova de la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, pentru că suferea de o afecţiune cardiacă. I s-a montat un stimulator cardiac, iar vineri ar fi trebuit transferat la un spital suport, pentru că testul efectuat pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 s-a dovedit pozitiv. Bărbatul ar fi optat chiar pentru varianta de a se trata de COVID-19 la domiciliu, însă având în vedere comportamentul său agresiv nu i se va permite. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă va efectua transferul la un spital suport-COVID.

„În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în această dimineaţă, un bărbat de 64 de ani, din comuna Gogoşu, pacient  într-o unitate medicală din Craiova, ar fi distrus mai multe bunuri de mobilier şi tehnică medicală din incinta spitalului.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizarea acestora dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet competente cu propunerile corespunzătoare“, a transmis IPJ Dolj.

Ştirea iniţială

Întâmplarea a avut loc duminică-noaptea, scrie Gazeta de Sud, în secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova. Pacientul, internat la Cardiologie, a fost confirmat cu COVID-19, iar urmare a acestui fapt a primit vestea că va fi transferat la un spital suport-COVID.

Pacientul a aşteptat de vineri până duminică o ambulanţă care să îl transfere, mai scrie sursa citată, iar duminică, nervos, a ieşit din salon şi a distrus totul în jur. Imaginile cu cele lăsate în urmă de pacient, filmate cel mai probabil de o angajată a spitalului, au fost făcute publice. Pe hol se văd seringi aruncate, fel de fel de recipiente, perne, cearşafuri, cutii cu medicamente, iar în saloane apa curge la robinete.

„Ia uitaţi-vă! Mă duc să opresc apa, dădu drumu’ la apă! Distrusă tot salonul, distrusă absolut tot. Vreau să întreb de ce avu acces la atîtea seringi? Intră peste oameni, ţineţi minte ce vă spun, or fi unii omorâţi prin saloane, să ţineţi minte ce vă spun!“, este reacţia persoanei care a filmat dezastrul lăsat în urmă de bărbat. 

În cele din urmă pacientul a fost imobilizat de agenţii de pază.

Vă recomandăm şi: 10 stafuri utile pentru sănătatea mintală în plină pandemie

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană cu COVID-19

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite