VIDEO Oltenii sunt gata să plece pe Marte cu tot cu praz şi zaibărul de Băileşti: „NASA să ne ducă şi pe noi acolo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii de la NASA au descoperit pe Marte apă
Cercetătorii de la NASA au descoperit pe Marte apă

Oamenii de ştiinţă de la NASA au făcut o descoperire importantă pe planta Marte: există apă lichidă. Doljenii sunt convinşi că în cazul în care ar ajunge pe Marte, ei ar putea supravieţui cu rezervele de apă existente deja acolo. Ar mai lua cu ei celebrul zaibăr de Băileşti şi prazul oltenesc.

Oltenii sunt convinşi că pe planeta Marte există şi viaţă, aşa că ar putea trăi liniştiţi departe de agitaţia de pe pământ. „Oamenii de ştiinţă de la NASA au mai găsit ce a mai rămas de la apă. Când sunt temperaturi scăzute atunci plouă cu siguranţă. Am văzut că au găsit râuri uscate, iar odată pe an plouă. O călătorie pe Marte ar fi destul de interesantă, iar eu sunt convins că voi putea supravieţui cu rezervele de apă care sunt acolo“, este de părere olteanul Ion Militaru.

„Este mâna lui Dumnezeu“

Oamenii de ştiinţă de la NASA susţin că apa descoperită pe Marte este în stare lichidă şi este sărată. „Cine ştie cine a făcut apa acolo. Eu cred că este mâna lui Dumnezeu. La noi în comună apa nu este bună de băut. Cine să mai înţeleagă ce se întâmplă cu adevărat. O veni peste noi apa asta de pe Marte? Poate o fi mai bună. La noi în comună şi aşa apa nu este bună de băut. Are nitriţi şi nitraţi şi nu poate fi consumată absolut deloc“, mărturiseşte Constantina Iovan, o femeie din zona rurală a Doljului.

VIDEO

Oamenii ar lua cu ei pe Marte un pic de zaibăr şi celebrul praz


Doljenii nu înţeleg cum apele dispar şi apar în funcţie de anotimpurile marţiene. Unii îşi doresc să ajungă pe planta Marte pentru a afla cu exactitate cum decurg lucrurile acolo. Ar lua cu ei zaibărul de Băileşti şi prazul oltenesc. Vor să facă celebre cele două branduri şi pe Marte.

„Nu îmi dau seama cum au găsit ei apă pe Marte. Am văzut la televizor, dar nu am înţeles mai nimic. Ar trebui cei de la NASA să ne ducă şi pe noi acolo pe Marte. Dacă au supravieţuit ei, cu siguranţă supravieţuim şi noi. Eu sunt bătrână, însă sunt curioasă să văd ce este pe acolo. Poate sunt şi vieţi omeneşti şi putem să ne împrietenim. Luăm un pic de apă de acolo şi o comparăm cu cea de la noi. A noastră şi aşa are săruri în ea şi nu este bună de băut. Noi ducem acolo zaibăr de Băileşti şi praz oltenesc. Trebuie să le dăm şi noi ceva la schimb“, a explicat o altă bătrână de la sat.

VIDEO

În mai multe localităţi din Dolj apă nu este bună de băut


Cercetătorii de la NASA coordonează în prezent cinci misiuni de explorare pe orbită şi la suprafaţa Planetei Roşii - roverele robotizate Opportunity şi Curiosity, care au ajuns la suprafaţa lui Marte în 2004 şi respectiv 2012, precum şi sondele orbitale Mars Odyssey, MRO şi MAVEN (Mars Environment and Volatile Evolution).

Oamenii de ştiinţă de la NASA, după descoperirea urmelor de apă, trebuie să stabilească cu exactitate sursa acestora. Există mai multe teorii în momentul de faţă, dar deocamdată niciuna nu poate fi considerată oficială.

Până acum, apa pe Marte a fost găsită doar în formă solidă, adică gheaţă, dar acum dovezile NASA conform cărora apa şi curge pe această planetă sunt indicii că, în viitor, poate susţine colonii umane. În mod normal, apa pe Marte fie se evaporă, fie îngheaţă din cauza mediului de la suprafaţa planetei, dar cercetătorii au descoperit acum apa în combinaţie cu diverse săruri, ceea ce îi sporeşte rezistenţa în faţa unor astfel de fenomene atmosferice.

Mai puteţi citi şi:

Apă pe Marte şi celelalte descoperiri importante până acum pe Planeta roşie. Încă din 2012, NASA cercetează planeta Marte ca să vadă dacă este un mediu atât de bun pe care omul să se stabilească. Recent, a anunţat că a găsit apă în formă lichidă, dar înainte de această descoperire au mai fost câteva importante.

Marele anunţ NASA: are dovezi că pe Marte există apă în formă lichidă. NASA a anunţat o conferinţă de presă pentru astăzi, iar marele eveniment s-a soldat cu un anunţ la care mulţi sperau: pe Marte există apă şi nu este doar îngheţată.

Când va ajunge omul pe Marte: cele mai optimiste estimări şi „trista“ realitate. Toată lumea speră să plece de pe Pământ, crezând că stabilind o colonie pe Marte vor fi rezolvate probleme precum poluarea, încălzirea globală şi suprapopularea planetei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite