VIDEO Mărturii cutremurătoare din orfelinatul groazei, unde doi tineri s-au sinucis: „Ne jigneau, ne loveau tot timpul. Noi am fost psihologi unii pentru alţii“

VIDEO Mărturii cutremurătoare din orfelinatul groazei, unde doi tineri s-au sinucis: „Ne jigneau, ne loveau tot timpul. Noi am fost psihologi unii pentru alţii“

Nicu şi Cristina au decis să îşi pună capăt zilelor

Doi tineri care au locuit în centrele de plasament din Craiova fac mărturisirii cutremurătoare. Orfanii povestesc că erau jigniţi şi loviţi mai tot timpul de angajaţii instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tinerii s-au hotărât să vorbească după ce doi adolescenţi au decis să îşi pună capăt zilelor. Cristina s-a spânzurat de o ţeavă de gaze de dorul mamei adoptive, iar Nicu s-a aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc aflat în construcţie.

„Mulţi copii din centrele de plasament au tendinţa de a vorbi cu mama. Nouă ne lipsesc foarte multe lucruri acolo. De ce asistenţa socială nu face mai mult pentru noi? Ne jigneau şi ne loveau tot timpul. Este inexplicabil în cuvinte”, a povestit cu lacrimi în ochi un orfan.

VIDEO

Prietenii adolescenţilor care s-au sinucis cer să se facă dreptate în ambele cazuri. „Nu s-a dat prea multă atenţie copiilor care aveau cu adevărat nevoie de sprijin. Este vorba despre cei care nu au deloc o familie. Nouă ne lipseşte sufletul cald al mamei, însă nimeni nu ne înţelege cu adevărat. Psihologii sunt rari în centrele de plasament. Practic noi am fost psihologi unii pentru alţii. Ne ajutam foarte mult între noi, iar noi suntem ca fraţii”, a mai povestit un alt orfan.  

Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj a demarat o anchetă, însă până în acest moment niciun angajat al instituţiei nu a fost găsit vinovat.

Mai citeşte şi:

VIDEO Mărturia tulburătoare a unui tânăr din orfelinatul groazei, unde doi copii s-au sinucis: „Am vrut să mă omor. Am obosit să lupt pentru părinţii mei”

VIDEO Tortura din orfelinatul groazei, din Craiova, unde doi copii s-au sinucis, iar alţi 11 au ajuns la Psihiatrie: „Le spuneau că n-au fost doriţi de la naştere”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: