VIDEO Fosta şefă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, trimisă în judecată. Judecătoarea a primit mită de la Bercea Mondial pentru a-l pune în libertate

VIDEO Fosta şefă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, trimisă în judecată. Judecătoarea a primit mită de la Bercea Mondial pentru a-l pune în libertate

Carmen Marinescu este acuzată că a primit mită de la Bercea Mondial

Judecătoarea lui Bercea Mondial a fost trimisă în judecată de procurorii DNA-Craiova pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, trafic de infulenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fosta şefă a Tribunalului Olte  este acuzată că ar fi primit suma de 200.000 de euro, pentru ca Bercea Mondial să fie judecat în stare de libertate în dosarul tentativei de omor în cazul nepotului său. Din aceşti bani, Carmen Marinescu şi soţul ei, şi-ar fi cumpărat mai multe terenuri şi o casă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:


În perioada august 2011 – septembrie 2011, inculpata Carmen Marinescu, în calitate de magistrat judecător în cadrul Tribunalului Olt – Secţia Penală, a pretins şi a primit prin intermediul inculpatului Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunţătoare, suma de 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate unui inculpat din familia denunţătorului şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate. Fosta şefă a Tribunalului Olt trebuia să intervină, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece cauza.

VIDEO

Judecătoarea Carmen Marinescu a fost reţinută pentru 24 de ore şi este acuzată de luare de mită

Suma de bani menţionată a fost primită de avocatul  Dumitru Cismaruîn două tranşe:

- 150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea;

- 50.000 de euro, în data de 20.09.2011, judecătorul Carmen Marinescu amânând pronunţarea asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori ţara pentru data de 22.09.2011, când a şi admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Procurorii DNA-Craiova au stabilit că după primirea sumei, inculpaţii Carmen Marinescu, Marinescu Iuliu Servus (soţul acesteia) şi avocatul Dumitru Cismaru au cumpărat  trei suprafeţe de teren şi o casă, două dintre aceste achiziţii nefiind menţionate în declaraţiile de avere ale magistratului.

Citeşte stenogramele în dosarul judecătoarei Carmen Marinescu:

Băsică: Bă, cu Marinescu. Cum ai zis că o cheamă? Carmen.
Cismaru: Da.
Băsică: Tu i-ai dat banii ei sau lu' ailaltă? Lu' asta, lu' Ileana.
Cismaru: Ei.
Băsică: Ei i-ai dat. Vezi? Şi-a făcut femeia banii, şi-a luat plinul şi gata!
Băsică: Prima dată i-am dat 150.000, mamă, zău. La Oltu', colo, când ai venit cu fiu-tou.
Cismaru: Sau 150 cu totu'.
Băsică: 150. Nu, i-am dat 150.000 când a fost la Olt, colo jos şi 50.000 i-am mai, 50 mii de euro i-am mai dat atunci la... Unde i-ai dat, mamă?...
Cismaru: A doua oară, da, da ştiu.
Băsică: Sus, la tine acasă i-am lăsat.
Cismaru: Da, da, a doua oară, când a venit bărbatu-său de i-a luat. Chiar.
...
Băsică: Bă, banii ăştia s-au luat ca să, dacă nu să se ducă să spună că... îi mai aduc 300.000.
Stela: Să moară copiii mei, că 300.000 dacă nu îi dau. Du-te şi spune- i 300.000 îi dau.
Cismaru: Bă, ea îţi făcea şi cu 150. Cu ce am zis, dar dacă nu are cum...

Băsică: Du-te şi zi să ne aducă banii, că i-a plăcut când şi-a luat Carmen apartament şi tata a rămas la puşcărie şapte ani jumate...
Bogdan: N-are bă, cum... aşa ceva.
Băsică: Ce? Şi dacă mergi tu la puşcărie şi tac-tu şi Carmen şi eu? Cum e?
Bogdan: Merge dracu'.
Băsică: De ce nu merg? Da' ştii că eşti filmat şi tu şi tac-tu când aţi pus mâna pe banii ăia. Asta nu ştii.
Bogdan: De cine?
Băsică: De mine. Ştii?
Bogdan: ...M-am băgat eu... în cârd cu dracu'...
Băsică: Nu mai se bagă, măcar... du-te şi zi să ne aducă banii...
Bogdan: De unde dracu' să-ţi aducă mă... de la mă-sa ?
Băsică: Aaa... pentru trei sute de mii euro... a? Du-te şi spune-i să-mi aducă banii, dacă nu, diseară la şapte ne vedem şi îţi dau un stick să te uiţi şi tu ce a vorbit el.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile deţinute de inculpaţii  Carmen Marinescu, Iuliu-Severus Marinescu şi Dumitru Cismaru.

Fosta şefă a Tribunalului Olt a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii. Iuliu Severus Marinescu este acuzat de infracţiuni de spălare de bani, iar Dumitru Cismaru este acuzat de complicitate la luare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani.     
 

citeste totul despre: