VIDEO Cum au fost umiliţi elevii unei şcoli din Craiova când au spus că le e frig în clasă: „Du-te la mă-ta acasă dacă e frig!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa şi-au renovat copiii clasa, dar imaginea nu este pe placul administratoarei FOTO/ Lucian Anghel/ Gazeta de Sud
Aşa şi-au renovat copiii clasa, dar imaginea nu este pe placul administratoarei FOTO/ Lucian Anghel/ Gazeta de Sud

Urlete, jigniri şi ameninţări. Asta au auzit elevii unei clase din Craiova când, la ora de română, s-au mutat în laboratorul de biologie pentru că în sala lor de curs nu funcţionau caloriferele. Administratoarea şcolii a intrat peste copii, i-a apostrofat şi le-a spus, ţipând, că nu merită condiţii mai bune pentru că şi-au renovat clasa cum au vrut ei şi nu ar păstra curăţenia. Reacţia conducerii şcolii: "Şi-a ieşit un pic din fire".

Incidentul a avut loc în ziua de luni, 14 ianuarie, la clasa a VII-B de la Şcoala gimnazială „Gheorghe Bibescu“ din Craiova, iar momentul scandalului a fost filmat de un copil din clasă. Presa locală (Gazeta de Sud) a preluat iniţial cazul şi l-a prezentat.

Elevii se mutaseră împreună cu profesoara de română în laboratorul de biologie pentru că în clasa lor era prea frig. La un moment dat, ora a fost perturbată de apariţia administratorului şcolii. "Chiar nu vă e ruşine? V-au crescut pretenţiile într-o nesimţire în care nu păstraţi nimic? Aţi făcut clasa aia..., e deplorabilă, e mizeră, aţi vopsit băncile, să puneţi mâna să plătiţi tot mobilierul de acolo şi pe urmă să veniţi să vă mutaţi aici, în curăţenie", a ţipat femeia.
 

Nemulţumirea administratoarei ar fi pornit de la faptul că mobilierul clasei unde învaţă aşa numiţii elevi "problemă" a fost vopsit cu portocaliu şi verde, iar pe pereţi s-au lipit floricele. Copiii şi profesorul de educaţie plastică au muncit împreună pentru că băncile erau foarte vechi şi doreau să schimbe înfăţişarea clasei. Administratoarei, însă, nu i-a plăcut nimic.

După ce a reuşit să-i dea afară din laboratorul de biologie şi să-i mute în clasa friguroasă, femeia a continuat să urle: "Să nu vă mai prind că vă mişcaţi de aici, iar când plecaţi din această şcoală îmi văruiţi ce aţi făcut, mizeriile, îmi aduceţi băncile care au fost, nu pe care le-aţi vopsit voi, da? Toată şcoala asta are mobilier cum l-a găsit, numai voi v-aţi bătut joc şi de mobilier, şi de pereţi, şi de tot, asbolut tot! Ruşine să vă fie! Am zis că sunteţi… Până la urmă, o să vă reveniţi, că sunteţi copii, că să vă mai acceptăm, dar gata!".

Degeaba a încercat să intervină profesoara sub privirile căreia s-a întâmplat totul: "Intenţia copiilor nu a fost rea". Vorbele ei abia s-au auzit. Urletele femeii au fost întrerupte, într-un final, de o elevă: "Ce am făcut cu băncile, cu pereţii, cu tot, nu am făcut ca să le stricăm sau ceva. Din contră". "Care din contră? Care, mai arată-mi mie o clasă care arată ca a voastră?", a venit replica administratoarei. "Da’ ce au, că nu înţeleg?", a întrebat eleva. "Păi ce? Dacă e aşa frumos şi elegant, ce căutaţi să vă mutaţi?". "Păi, doamnă, dacă aici e frig", a venit imediat răspunsul. Reacţia celei care îi apostrofa de minute bune, i-a şocat pe copii: "Ia uite, fată, du-te la mă-ta acasă dacă e frig!", a spus furioasă administratoarea, pleacând din clasă.


 

Povestea a ajuns şi la conducerea şcolii. "În primul rând, vreau să vă spun că regret comportamentul şi vocabularul folosit de doamna administrator. Am stat de vorbă şi cu dumneai de dimineaţă şi a recunoscut că n-a fost tocmai deontologică această comportare, dar a pornit de la ideea că, într-adevăr, copiii din clasa respectivă mai creează probleme în ceea ce priveşte întreţinerea mobilierului, întreţinerea curăţeniei în clasă şi atunci, din păcate, şi-a ieşit un pic din fire. Nu e vorba de distrugeri mari, să zicem că sunt manifestări ale copilăriei şi ale vârstei, dar ar putea să fie ceva mai atenţi", a declarat, pentru gds.ro, Verginica Roşca, managerul Şcolii gimnaziale „Gheorghe Bibescu“ din Craiova. Conducerea şcolii nu a luat până acum vreo măsură, dar a menţionat că a sesizat Inspectoratul Şcolar Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite