VIDEO Faimos medic român din Las Vegas, mesaj îngrijorător: „În România, foarte multe teste Covid se fac prost“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reputatul medic infecţionist Ion Alexie a realizat un video în care le arată colegilor din România cum trebuie să procedeze ca să existe siguranţa că pacienţii testaţi sunt într-adevăr negativi: "Dacă nu s-a făcut corect testul, trebuie repetat! Altfel numărul de infecţii va exploda "

Ion Alexie, specialist în boli infecţioase, este medicul de naţionalitate română care, de când a început pandemia, a realizat zeci de filmuleţe pentru a veni în ajutorul colegilor din România. 

În ultimul video, însă, medicul Alexie trage un semnal de alarmă îngrijorător.

"Am impresia că în România foarte multe dintre testele Covid se fac prost, nu se fac cum trebuie. Vă arăt în acest clip cum trebuie prelevat exudatul nazofaringian cu un Q-tip normal pe care-l aveţi şi voi în România. 

Partea cu bumbac trebuie să ajungă în spate, în nazofaringe, în spatele nasului. În loc să mergem în sus, prin nas, trebuie să mergem orizontal", a explicat medicul Alexie. 

Acesta a făcut o demonstraţie pentru medicii români şi a arătat cât de adânc trebuie introdus beţişorul pentru ca proba să fie corect prelevată.

"Arătaţi acest video! Să-l vadă toţi cei care fac testul, medicii şi asistentele medicale. Să-l vadă şi pacienţii, să ştie la ce să se aştepte. Dacă nu s-a făcut corect trebuie repetat şi făcut corect. Altfel numărul de infecţii va exploda exponenţial în România, în următoarele luni. Sper ca toţi să facă testul aşa cum trebuie", a încheiat medicul Ion Alexie.

Ion Alexie s-a născut în Craiova, a emigrat în Statele Unite ale Americii în anul 1987 şi este medic specialist de boli interne şi boli infecţioase. Doctorul este diplomat al consiliilor americane de boli infecţioase şi a tratat pacieţi infectaţi cu viusul AH1N1 începând cu primăvara anului 2009. Din 2011, specialistul lucrează ca expert medical pentru cazuri de malpraxis în SUA. În 2003, dr. Ion Alexie a fost medicul personal al lui Michael Jackson. Apoi, printre pacienţii doctorului s-a numărat şi Mihai Neşu, pe care l-a tratat în Statele Unite. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Crima care revoltat o ţară întreagă, elucidată după 3 ani. „Sedus, răpit, dus în pădure şi ucis de o «femeie fatală»” 

Tupeu fără limite. Cum a ajuns Laurenţiu Baranga să conducă doctorate, deşi instanţa îi anulase diploma de Bac

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite