VIDEO EXCLUSIV Cum a fost călcată în picioare cenuşa Alexandrei. Imagini revoltătoare oferite chiar de anchetatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au trecut de mai multe ori prin cenuşa cernută
Poliţiştii au trecut de mai multe ori prin cenuşa cernută

În cel mai mediatizat caz de dispariţie din România, procurorii şi poliţiştii din Caracal au dat dovadă de o lipsă de profesionalism greu de descris. Deşi au conştientizat din prima clipă că au de-a face cu un caz ce va intra în analele Poliţiei Române, anchetatorii şi-au bătut joc de probele găsite la faţa locului.

Pe data de 25 iulie, în urmă cu exact trei luni, Alexandra Măceşanu suna la 112 şi cerea disperată ajutor. 19 ore au trecut până când „salvatorii” au intrat în curtea lui Gheorghe Dincă.

26 iulie 2019. Ora 6.00. Zeci de poliţişti şi jandarmi însoţiţi de trei procurori, doi de la Caracal şi unul de la DIICOT Craiova, au intrat în curtea celui suspectat că a răpit-o pe fata care sunase la 112. 

În nici două ore, anchetatorii păreau să ştie tot. „Mai multe fete au fost arse într-un butoi. Autorul este un mecanic auto de 66 ani din Caracal”, au fost primele informaţii primite „pe surse” de către ziarişti. La câteva ore după aceea, în spaţiul public au început să apară fotografii cu autorul presupuselor crime. 

Apoi, poliţiştii au fotografiat şi filmat zona unde fusese găsit butoiul cu fragmentele osoase. Dincă nu recunoscuse nimic, spusese că acolo obişnuia să ardă tot felul de lucruri de prin curte.

Imaginile surprinse chiar de poliţişti arată nu numai haosul din curtea lui Gheorghe Dincă, ci şi cum s-a făcut ancheta la faţa locului.

După ce au găsit butoiul în mijlocul curţii, poliţiştii au cernut cenuşa şi au pus deoparte tot ce a rămas deasupra sitei: fragmentele osoase, bijuteriile şi câteva zeci de capse de blugi. Cenuşa a fost, însă, lăsată în mijlocul curţii, astfel încât mai mulţi achetatori prezenţi la faţa locului au călcat-o în picioare.

IGPR a anunţat că va demara o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat în casa groazei în primele două zile de cercetare la faţa locului. De atunci au trecut trei luni, iar la Caracal pare să nu se fi schimbat nimic. 

Trei luni de la dispariţia Alexandrei Măceşanu. Zece întrebări fără răspuns care arată dezastrul investigaţiei

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite