VIDEO Comemorare impresionantă a actorului Amza Pellea, acasă la Băileşti, la 34 de ani de la moartea sa. Oana Pellea: „Dorul doare tăcut, acut. 34 de ani de dor“

VIDEO Comemorare impresionantă a actorului Amza Pellea, acasă la Băileşti, la 34 de ani de la moartea sa. Oana Pellea: „Dorul doare tăcut, acut. 34 de ani de dor“

Amza Pellea

Oana Pellea a publicat pe Facebook un mesaj impresionat adresat tatălui ei, actorul Amza Pellea, la împlinirea a 34 de ani de la moartea sa. Sute de oameni au pornit aseară la Băileşti cu candele aprinse într-o procesiune spre casa memorială Amza Pellea.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Amza Pellea a rămas în amintirea tuturor ca Nea’ Mărin, personaj care a devenit aproape sinonim cu actorul. Fiica acestuia a postat pe Facebook un mesaj impresionant la împlinirea a 34 de ani de la moartea lui. „Tata, în ziua în care ai plecat cerul nu era ca azi. Nu. Era mult mai gri. Era mai frig. Era mai urât afară.  Pământul pe care călcăm era mai tânăr... că şi pământul din mine. Mama (Domnica Pellea, n.r.) era lângă mine... acum e lângă tine. Oamenii erau la fel... frumoşi, urâţi, buni, răi, meschini, generoşi, laşi, curajoşi...oameni şi ei. Oamenii încă mai râd, încă mai plâng, încă iubesc, urăsc, încă sunt oameni. Mulţi s-au născut, mulţi au murit.  Multe am aflat, multe am uitat. Multe s-au schimbat de atunci. Nu s-a schimbat nimic. Totul e la fel fiind total diferit. Marea e tot acolo. Munţii sunt la locul lor. Soarele unde-l ştii. Doar că... Dorul, dorul e din ce în ce mai mare. Dorul doare tăcut, acut. 34 de ani de dor. Îţi mulţumesc că în fiecare zi eşti în şi cu mine. Te iubesc“, a scris Oana Pellea pe Facebook. 
 
VIDEO

 
Oana Pellea a reuşit în anul 2013 să îi îndeplinească tatălui ei ultima doirnţă rostită pe patul de moarte, să aibă o fântână în locul unde a văzut lumina zilei.
 
Comemorare impresionantă a actorului Amza Pellea, a avut loc aseară acasă la Băileşti, la 34 de ani de la moartea sa. Sute de oameni au pornit aseară cu cu candele aprinse într-o procesiune spre casa memorială Amza Pellea.   
 
Amza Pellea s-a născut pe data de 7 aprilie 1931 în Băileşti, Dolj, A fost unul dintre cei mai apreciaţi actori români de teatru şi film. A murit pe data de 12 decembrie 1983 în Bucureşti, la vârsta de 52 de ani.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările