VIDEO Cazul învăţătoarei din Dolj care are o tumoare cerberală, dar nu renunţă să predea a impresionat pe toată lumea. Dascălul: „Cum să-i las pe copii fără carte?“

VIDEO Cazul învăţătoarei din Dolj care are o tumoare cerberală, dar nu renunţă să predea a impresionat pe toată lumea. Dascălul: „Cum să-i las pe copii fără carte?“

Marcela Constantin trebuie să facă o operaţie salvatoare la o clinică privată din Hanovra

Marcela Constantin are 39 de ani şi este învăţătoare la şcoala din comuna doljeană Giurgiţa. Dascălul suferă de o boală necruţătoare şi abia mai poate merge, însă nu renunţă la catedră.

Marcela Constantin are o tumoare cerebrală şi ultima speranţă pentru ea este o operaţie pe creier la un spital privat din Hanovra. Pe profesoara din Dolj, tratamentele disponibile din România nu o mai ajută absolut deloc. A aflat că pentru o şansă la viaţă are nevoie de 50.000 de euro. Oamenii au sărit imediat în ajutorul învăţătoarei, după ce i-au auzit povestea de viaţă. Mai mult de jumătate din suma de care are nevoie a fost adunată, iar acum Marcela speră să se facă bine.

VIDEO


Învăţătoarea Marcela Constantin a mai povestit că, dacă la şcoală copiii sunt cei care o ajută să meargă mai departe, acasă o aşteaptă bunica de 86 de ani. Bătrâna a suferit un accident cerebral şi nu mai poate să vorbească. Înţelege absolut totul, iar cu lacrimi în ochi parcă ne-a implorat să îi salvăm nepoata de la moarte. „Bunica este tot ce mai am pe lume. Nu îmi doresc decât să nu mor înaintea ei. Este bătrână şi bolnavă, iar dacă o să rămână singură nu se poate descurca. O iubesc din tot sufletul“, a mai declarat învăţătoarea din comuna doljeană Giurgiţa.    
 

Marcela Constantin a făcut trei operaţii, însă nu a reuşit să scape de boală. Anul trecut a aflat că a apărut o nouă tumoare. Învăţătoarea de 39 de ani abia mai poate merge, dar nu renunţă la catedră. „Rugăciunile elevilor mă ţin în viaţă. În momentul în care păşesc în clasă am parte de mici surprize. Cum să-I las pe copii fără carte? Cu copiii uit că sunt bolnavă, iar în mijlocul lor simt că trăiesc. Sper să mă fac bine. Le mulţumesc tuturor care au fost alături de mine. După operaţie mă voi întoarce la şcoală să îi învăţ pe elevii mei să fie oameni buni“, a povestit învăţătoarea.

Persoanele care vor să o ajute pe învăţătoarea Marcela Constantin pot face donaţii în conturile:  EURO: RO94 RNCB 0497 1422 2978 0004 sau RO24 RNCB 0497 1422 2978 0003

Învăţătoarea Marcela Constantin în momentul în care ajunge acasă trebuie să se ocupe de bunica bolnavă. Treburile în casă le face singură, cu o mână pe care abia o mai poate mişca. Ca să poată merge, foloseşte saci medicinali. Ba mai mult, din cauza tumorii cerebrale cu ochiul stâng nu mai poate vedea.

Mai citeşe şi

Povestea sfâşietoare a unei învăţătoare din Dolj care are o tumoare cerebrală, însă continuă să predea: „Rugăciunile elevilor mă ţin în viaţă“

     
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările