VIDEO Apar noi detalii în cazul copilului care a căzut de la 8 metri înălţime, după ce s-a rupt tiroliana cu el. Traseul periculos a fost montat ilegal

VIDEO Apar noi detalii în cazul copilului care a căzut de la 8 metri înălţime, după ce s-a rupt tiroliana cu el. Traseul periculos a fost montat ilegal

Băieţelul de 10 ani a căzut d ela 8 metri înălâime după ce s-a rupt tiroliana cu el

Organizatorii Asociaţiei Studenţeşti „Amicus“ au fost audiaţi de poliţişti şi ar putea fi acuzaţi de vătămare corporală în cazul băiatului de 10 ani care a căzut de la 8 metri înălţime, după ce s-a rupt tiroliana cu el. Traseul perisculos ar fi fost montat ilegal, fără să obţină acordul vreunei instituţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raul, un băieţel în vârstă de 10 ani a căzut pe data de 13 mai de la opt metri înălţime, după ce s-a rupt tiroliana cu el, iar apoi a ajuns la spital cu piciorul rupt, entorsă la o mână şi vânătăi pe tot corpul. Tatăl copilului a povestit cu lacrimi în ochi că s-a rupt coarda care face legătura între harnaşamentul de siguranţă şi scripetele tirolianei. Evenimentul oragnizat de Asociaţia Studenţească „Amicus“ a fost intens promovat pe reţele de socializare, dar Inspectoratul Şcolar Judeţean a refuzat să participe pentru că nu au fost prezentate şi măsurile de siguranţă pentru copii. „Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj nu a fost partener în cadrul acestui proiect şi nici nu şi-a dat acordul privind desfăşurarea activităţii deoarcere în adresa primită nu erau prevăzute condiţiile de siguranţă pentru copii“, a precizat Nicoleta Liţoiu, purtătorul de cuvânt din cadrul ISJ Dolj.
 

 

 
Traseul perisculos ar fi fost montat ilegal, fără să obţină acordul vreunei instituţii. „Primăria a dat un acord temporar pentru ocuparea domeniului public. Ne-au informat că vor avea şi un minitraseu de aventură, dar noi nu am dat acord pentru instalarea acelui minitraseu“, a declarat Marina Andronache, purtătorul de cuvânt din cadrul Primăriei Craiova.
 
Oamenii legii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cei care se fac vinovaţi de producerea incidentului din data de 13 mai riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă.   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: