VIDEO Angajaţii Centrului de Transfuzii care au vândut sânge la negru, plasaţi sub control judiciar. Inculpaţii foloseau un limbaj codat: „E bine două bastoane?“

VIDEO Angajaţii Centrului de Transfuzii care au vândut sânge la negru, plasaţi sub control judiciar. Inculpaţii foloseau un limbaj codat: „E bine două bastoane?“

Angajaţii Centrului de Transfuzii sunt acuzaţi de trafic de infulenţă

Asistentul Cristian Cosmin Magaon (24 de ani) şi registratorul Mihaela Oprişan (33 de ani), au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă şi sunt acuzaţi că au vândut sânge la negru cu sume între 50 şi 100 de lei pentru o unitate (400 ml). Anchetatorii au stabilit că inculpaţii au transformat criza de sânge într-o adevărată afacere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistentul Cristian Cosmin Magaon (24 de ani) şi registratorul Mihaela Oprişan (33 de ani), au vândut sângele ca la piaţă şi cereau sume între 50 şi 100 de lei pentru o unitate (400 ml). Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că bolnavii care nu dădeau mită, însă aduceau donatori, nu primeau nici măcar o pictăură de sânge. „Profitând de starea de disperare şi derută a rudelor care ar da orice în schimbul obţinerii sângelui necesar salvării bolnavului, discuţia era condusă în aşa manieră încât aparţinătorul trăgea singur concluzia că, în schimbul unor sume de bani, pacientul poate beneficia de sângele necesar, acest lucru fiind facilitat, bineînţeles, de faptul că aparţinătorii pacienţilor erau într-o situaţie disperată, determinată de starea gravă a rudelor lor internate“, au precizat procurorii doljeni în rechizitoriul întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
 
VIDEO

Angajaţii Centrului de Transfuzii au fost vândut sânge la negru unui poliţist sub acoperire 

 
Angajaţii Centrului de Transfuzii din Craiova au fost arestaţi şi trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, iar ulterior au fost plasaţi în arest la domiciliu. Magistraţii Tribunalului Dolj au decis la teremnul din data de 10 ianuarie să îi plaseze pe inculpaţi sub control judiciar.
 
Anchetatorii au făcut publice discuţiile dintre poliţistul sub acoperire şi angajaţii Centrului de Transfuzii din Craiova. 
 
Poliţist sub acoperire: E pozitiv. E de-ăla pozitiv.
 
Cosmin Magaon: AB4?
I.: AB4, da. Mihai o cheamă. La…
C.M.: La ce spital e?
I.: Pansela, la Chirurgie …
C.M.: Pansela?
I.: Da, o operează jos.
C.M.: La numărul 1, aici?
I.: Da.
C.M.: Aşa şi cum… A2 pozitiv? AB4?
I.: AB4, AB4!
C.M.: Gata!
I.: Şi e de-aia pozitivă…
C.M.: Aşa şi…
I.: E bine două bastoane?
C.M.: Da, da, da! Cât ai matale, nu-ţi
  
 
 
 
 
citeste totul despre: