VIDEO Şoferul care a lovit o fetiţă şi pe tatăl ei pe trecerea de pietoni, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare. Ca să şteargă urmele a dezmebrat autoturismul

VIDEO Şoferul care a lovit o fetiţă şi pe tatăl ei pe trecerea de pietoni, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare. Ca să şteargă urmele a dezmebrat autoturismul

Şoferul fugar a fost condamnat la închisoare cu executare

Cristian Ionuţ Manea, de 33 de ani, din Craiova, a lovit pe data de 20 ianuarie 2018 o fetiţă şi pe tatăl ei pe trecerea de pietoni, iar imediat a fugit de la locul accidentului. Bărbatul a fost prins de oamenii legii după aproximativ trei săptămâni şi arestat.

Şoferul care a lovit pe trecerea de pietoni o fetiţă de 1 an şi 7 luni şi pe tatăl a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Cristian Ionuţ Manea a fost ajutat de trei prieteni ca să şteargă urmele, iar împreună au dezmebrat autoturismul. Magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat şoferul care a lovit o fetiţă şi pe tatăl ei pe trecerea de pietoni la 2 ani şi 6 luni de închisoare.
 
Alături de Cristian Ionuţ Manea au mai fost trimişi în judecată şi Călin Pop, de 45 de ani, şi Mădălin Floricel, de 38 de ani, ambii din Craiova, cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului, dar şi Marius Vasile, de 35 de ani, din comuna doljeană Leu, a fost acuzat de tăinuire. „Pe data de 20 ianuarie, în jurul orei 20.20, inculpatul Cristian Ionuţ Manea a condus un autoturism marca Mercedes-Benz, pe bulevardul Decebal, din municipiul Craiova, şi a provocat un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală gravă a unei minore de un an şi zece luni şi a tatălui acesteia, pietoni angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal. După aceea, Ionuţ Cristian Manea a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei. Ulterior, pe 23 ianuarie, inculpaţii Călin Pop, Mădălin Floricel, împreună cu Cristian lonuţ Manea, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în cauză şi tragerii la răspundere penală a acestuia din urmă, au apelat la Marius Vasile, iar împreună cu acesta, care, deşi cunoştea că autoturismul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, la domiciliul lui Călin Pop au procedat la distrugerea prin tăiere a autoturismului marca Mercedes-Benz, pe care, în aceeaşi zi, l-au depozitat la domiciliul lui Marius Vasile“, se arată în rechizitoriul procurorilor.
 
VIDEO

 

 
Magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat pe Călin Pop la un an şi jumătate de închisoare cu executar, iar pe Mădălin Floricel şi Marius Vasile la un an şi două luni, respectiv opt luni de închisoare cu suspendare. 
 
Mădălin Floricel trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, iar Marius Vasile trebuie să  presteze tot 60 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Leu.    
 
Sentinţa dată de Judecătoria Craiova nu este definitivă şi poate să fie atacată cu apel.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările