Victor Ponta are în plan o nouă autostradă: Craiova-Calafat

Victor Ponta are în plan o nouă autostradă: Craiova-Calafat

Victor Ponta vrea ca drumul Craiova-Calafat să fie legat prin autostradă

Victor Ponta a declarat că printre proiectele noi care privesc infrastructura rutieră şi care pot fi finanţate din fonduri de coeziune şi din Connecting Europe Facility se numără şi segmentul de autostradă cuprins între Craiova şi Calafat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Prim-ministrul României a declarat că în anul 2014 se va putea organiza licitaţie pentru segmentul de autostradă cuprins între Craiova şi Calafat. „O sa facem drumul si il facem bun, dar nu e suficient - adica un drum cu o singura banda, una dus, una intors, nu e suficient - motiv pentru care in primul proiect pe exercitiul 2014-2020 la care lucram si il depunem este ca de la Craiova la Calafat sa avem regim de autostrada“, a spus Ponta.
 
Victor Ponta a mai declarat că ştie că drumul până la Calafat este deteriorat. Este vorba de DN 56 Craiova - Calafat, care este reabilitat de două firme pe segmentele Craiova - Galicea Mare şi Galicea Mare - Calafat. Premierul a avertizat că dacă firmele nu îşi păstrează ritmul la construcţia drumurilor, contractele vor fi reziliate.
 
Podul Calafat-Vidin a fost  inaugurat în luna iunie prezenţa lui Victor Ponta şi a comisarului european Johannes Hahn. Podul a fost botezat „Noua Europă“. 
 
Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere vor fi încasate de statul român, iar bulgarii vor rămâne doar cu taxele feroviare. Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, va fi percepută o taxă de cel mai probabil de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii vor trece gratuit.
 
Lucrările sunt întârziate
 
Mircea Guţă, primarul oraşului Calafat, a declarat că ar trebui urgentate lucrările pentru reabilitarea drumului naţional DN56 Craiova-Calafat. Edilul este convins că infrastructura rutieră din zonă nu va putea suporta traficul de pe podul de peste Dunăre.Traficul rutier va creşte de 10 ori, iar locuinţele oamenilor ar putea fi serios afectate dacă investiţiile nu vor fi gata. „Pentru reabilitare, DN56 Craiova-Calafat a fost împărţit în două tronsoane: Craiova-Galicea Mare şi Galicea Mare-Calafat, pentru care lucrează firmele Delta ACM şi, respectiv, Mochlos SA. Din lipsa finanţării, primul tronson este realizat în proporţie de 25%, iar la cel de-al doilea lucrările încă nu au început. Din ultimele informaţii pe care le am, se pare că şi pentru Galicea Mare-Calafat ar fi fost alocată o sumă de bani, pentru că este urgentă măcar realizarea porţiunii din dreptul satelor Basarabi şi Golenţi, până la Maglavit. În aceste sate infrastructura existentă nu poate face faţă traficului de pe pod şi casele oamenilor ar putea fi afectate. În acest sens s-ar putea face legătura cu drumul Maglavit-Drobeta Turnu Severin care a fost reabilitat şi pe care se circulă foarte bine în acest moment“, a spus primarul Guţă în urmă cu două luni. 
 
Reabilitarea DN56 Craiova-Calafat a fost împărţit în două tronsoane, respectiv Craiova-Galicea Mare şi Galicea Mare-Calafat, pentru care lucrează firmele Delta ACM şi, respectiv, Mochlos SA. Cele două tronsoane ale DN 56 Craiova-Calafatau o lungime de 84 de kilometri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările