Utilizatorii site-ului Aeroportului Craiova au minat monede virtuale fără ştirea lor. Director: „Am avut trei atacuri în 2018“

Utilizatorii site-ului Aeroportului Craiova au minat monede virtuale fără ştirea lor. Director: „Am avut trei atacuri în 2018“

Site-ul Aeroportului din Craiova a fost atacat de hackeri

Site-ul Aeroportului din Craiova a fost atacat de hackeri de trei ori de începutul acestui an. Reprezentanţii instituţiei spun că vor remedia problema în cel mai scurt timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Site-ul Aeroportului din Craiova s-a folosit de clienţii săi pentru a mina monede virtuale, fără ştirea acestora. „Am înţeles că am avut trei atacuri în 2018. Astăzi cu siguranţă o să înlăturăm povestea de site şi trebuie să facem într-un fel să nu mai fie astfel de probleme. Site-ul Aeroportului din Craiova a mai fost atacat şi în trecut“, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova.  
 
Informaţia că pe site-ul Aeroportului din Craiova este instalat un script care minează criptomonede fără ştirea utilizatorilor a fost făcută publică de administratorii site-ului start-up.ro, care descriu în articol şi mecanismul prin care funcţionează scriptul, precum şi metodele de a scăpa de o eventuală infectare a computerului personal.
 
„Site-ul aeroportului Craiova (aeroportcraiova.ro) are un script activ care se foloseşte de CoinHive pentru a mina criptomonede. Odată accesat, site-ul blochează practic computerul, folosind procesorul la capacitate maximă“, se arată în articolul citat. 
 
Şi pagina live.antena3.ro s-a folosit de resursele de sistem ale utilizatorilor, fără ştirea acestora, pentru a mina monede virtuale.Reprezentanţii Antenei 3 au emis un comunicat oficial prin care declară că sunt victimele unui atac informatic.
 

 

citeste totul despre: