Universitatea, victorie la perfectul simplu

Universitatea, victorie la perfectul simplu

„Stegarii“ nu vor apărea la TV Foto: Bogdan Crăciun

Craiova lui Piţurcă a oferit la Braşov o mostră de fotbal total, oltenii jucând simplu şi eficient. Universitatea s-a impus cu 3-0 sub Tâmpa şi şi-a trecut în cont a treia victorie consecutivă, rezultat care a dus-o pe locul opt în clasament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştiinţa a mai făcut aseară un pas spre locurile de cupe europene, după o victorie categorică în faţa unei echipe a Braşovului în mare foame de puncte.

Gazdele nu au avut însă nicio şansă cu oltenii, care încet-încet încep să se transforme într-o maşinărie de fotbal, aşa cum şi-a propus Victor Piţurcă.

Sub Tâmpa, Universitatea a arătat ca o echipă mare, conducând jocul şi marcând de trei ori, după faze de atac bine lucrate. Braşovenii i-au dat şi ei ceva emoţii lui Stanca, însă cele mai multe ocazii au fost trecute în contul alb-albaştrilor.

Gargorov a zguduit transversala, înainte ca Oros să-şi dea autogol (43), după un atac ca la carte, cu Dina la finalizare. Ce a urmat a fost uşor de anticipat. Craiova nu a cedat iniţiativa şi a mai punctat prin Dina (65) şi D. Stoica (90+3), ajungând la o serie de 15 goluri marcate şi doar unul primit (din penalty), în doar patru meciuri.

Când învingi cu 3-0 în deplasare nu mai ai multe de spus“, a fost concluzia „principalului“ Eugen Neagoe, care a evidenţiat superioritatea echipei sale.

Piţurcă: „Începem să visăm“

Jocul elevilor săi şi mai ales rezultatul l-au surprins până şi pe Victor Piţurcă (foto jos, dreapta), managerul oltenilor afirmând după meci că echipa se află în grafic „nesperat de bine“.


Sunt fericit, era foarte important să câştigăm şi să ajungem pe plus la «adevăr». Acum se deschide portiţa, începem şi noi să visăm. Nu este important că am dat trei goluri, ci că am luat trei puncte. Ca joc, suntem în grafic, nesperat de bine“, a spus tehnicianul, care era deja cu gândul la meciul de sâmbătă, cu FC Vaslui.

Jucătorii au început să joace fotbal şi se vede. Dar abia după meciul cu Vaslui vom vedea dacă ne putem gândi la cupele europene. Nici nu mă gândesc ca stadionul să nu fie plin, să vadă toată lumea ce e la Craiova“, a adăugat Victor Piţurcă.

Şi Mititelu se gândeşte la un trofeu, dar nu pune presiune pe echipă. „Sper ca odată cu venirea lui Victor Piţurcă să avem o continuitate care să ne ducă la câştigarea unui trofeu în următorii ani“, a spus patronul Ştiinţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările