Uniunea Europeană impune noi reguli crescătorilor de iepuri. Actualele cuşti ale animalelor ar putea fi complet interzise prin noile norme

Uniunea Europeană impune noi reguli crescătorilor de iepuri. Actualele cuşti ale animalelor ar putea fi complet interzise prin noile norme

Crescătorii de iepuri trebuie să modifice cuştile

Crescătorii de iepuri vor trebui să elimine treptat bateriile convenţionale cu alternative mult mai sănătoase. Animalele vor trebuie crescut în cuştii mult mai spaţioase sau în voliere.

Actualele cuştii ale iepurilor ar putea fi complet interzise prin noile norme europene. Crescătorii trebuie să înlocuiească de luna viitoare boxele cu voliere, iar astfel animalele vor putea sta pe iarbă sau pe pământ, susţin parlamentarii europeni.
 
„Eu am investit suma de 3000 de euro de curând. Dacă va trebui să modific din nou cuştile iepurilor nu ştiu de unde o să mai scot bani. Am aflat că spaţiul optim pentru un exemplar trebuie să fie de 750 cm pătraţi, adică de opt ori mai mare-faţă de cuştile pe care le avem noi în momentul de faţă. Actualele cuşti ar putea fi interzise complete prin noile norme impus de Uniunea Europeană “, a spus un crescător de iepuri din Dolj. 
 
 
Crescătorii de iepuri trebuie să modifice cuştile 
 
Comisia Europeană este convinsă că odată cu noile norme nu vor mai fi probleme absolut deloc, iar carnea de ieprure va fi mai sănătoasă. „Tocmai pentru a restricţiona folosirea antibioticelor şi medicamentelor este nevoie să creem condiţii corespunzătoare iepurilor în care să crească şi să se dezvolte “, a declarat Doru Safta,medic veterinar.
 
Noile reguli care îi vizează pe crescătorii de iepuri  vor fi schimbate de luna viitoare, iar membrii comisiei pentru agricultură din Parlamentul European susţin că vom observa imediat schimbări în bine. „Este adevărat că dacă nu au condiţii bune de trai, iepurii se îmbolnăvesc, fac anumite boli şi trebuiesc trataţi cu antibiotice speiale“, a spus Gheorghe Ilie, crescător de iepuri. 
 
 
Un kilogram de carne de iepure se vinde în magazine cu 35 de lei.
 
 
     
       

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: