Un oltean a scos la vânzare, pe Facebook, un tun „din Al Doilea Război Mondial“. S-a dat în doar 24 de ore

Suma cerută de bărbat, de loc din Craiova, a fost echivalentul preţului unei puşti de vânătoare de calitate bună. Armele de război, inclusiv tunurile, pot fi tranzacţionate între colecţionari dacă sunt inactivate de un specialist şi nu mai pot fi folosite ca arme, ci doar de decor.
Arată ca un morman de fier vechi. Nu știu de ce e subiect de știri
E un morman de fier vechi la propriu... Rumânul are boala de a tine unele obiecte/utilaje in conditii infecte, prin curti de gaini, grajduri insalubre, sub cerul liber in umezeala, noroi si balarii, supuse unei degradari rapide si excesive, fara vreo urma de intentie de intretinere... Periodic se trezeste in el foamea de bani si dintr-o data, obiectul/utilajul tratat pana atunci ca ultimul gunoi de pe planeta devine brusc "obiect istoric" si e scos la vanzare cu noroiul, gainatul, putregaiul si rugina necuratate de pe el... Asa aratau si tunurile ingropate in pamant de explozii, dezgropate la 10 ani dupa batalia de la Stalingrad, dar asta de fata n-are nicio scuza, e fabricat in anii '80 pe timp de pace si n-a vazut vreun camp de lupta in toata viata lui activa... Probabil a vazut numai grozavia numita curte/grajd apartinand proprietarului, un loc mai mizer decat scena unui razboi nimicitor sau o groapa de gunoi... E o vorba din batrani: "Cum e turcul, și pistolul" (in cazul de fata obuzierul)... Priveste in occident cum arata piata de obiecte istorice sau de colectie. Oricat de banale si ieftine ar fi unele, arata de 1000 de ori mai bine intretinute...
defu gabi Din comentariu se vede ca te roade invidia ca unii sunt descurcareti !
Ce invidie bre, Costica?! Sunt satul de bisnitarii din Ro. Toata piata libera de obiecte colectionabile provenite din Ro e plina de gunoaie, falsuri grosolane, multa minciuna si rebuturi mizerabile cum am descris mai sus. Pe oriunde te invarti, in proportie de peste 90% dai de gunoi si bataie de joc... Nu conteaza ca e un tun, o vaza de tinichea, un motor industrial, un radio pe lampi, carti, piese de sah etc... Occidentalii, cu toate defectele lor, au o anumita decenta in comertul liber cu astfel de obiecte, dovada stand diferenta uriasa de calitate intre ce vand ei si ce vand bisnitarii nostri... Compara obiectele de genul asta, oricat de banale, aduse de afara cu cele provenite din tara. Aia le mai si intretin - face parte din educatie.