UPDATE Un nou protest la Spitalul Judeţean din Craiova. Motivul: scăderea salariilor. Angajaţii au anunţat că vor intra în grevă generală

UPDATE Un nou protest la Spitalul Judeţean din Craiova. Motivul: scăderea salariilor. Angajaţii au anunţat că vor intra în grevă generală

FOTO Andreea Mitrache

Aproximativ 300 de angajaţi ai Spitalului Judeţean din Craiova protestează pentru a doua zi în faţa unităţii. Ieri oamenii au primit fluturaşul de salariu şi au descoperit că unii au pierdut chiar şi 1.500 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii Spitalului Judeţean din Craiova au precizat că vor aştepta 48 de ore, iar dacă Guvernul nu va rezolva această problemă vor intra în grevă generală. Liderii de sindicat au precizat că şi alte unităţii spitaliceşti au fost tot într-o astfel de situaţie, dar s-a găsit o soluţie. „Ce constatăm noi este faptul că la Spitalul Judeţean Timişoara, unde a fost o problemă identică, s-a rezolvat, adică s-au mai dat bani, la Spitalul «Marius Nasta» din Bucureşti s-a găsit o soluţie, tot de către minister, iar aici la noi s-au dat 25%, o sumă de bani în care nu ai cum să te încadrezi. Conducerea spitalului a vorbit cu noi şi ne-a transmis că nu are cum să se încadreze, conform legii, la banii aceştia. Aşteptăm ca ministerul să intervină, pentru că am aflat că la noi s-au dat doar 25%, iar Timişoara 34%, Universitar din Bucureşti 40%. Trebuie să înţelegem că managerul nu are cum să încalce legea, mai ales că răspunderea este personală”, a spus Eleodor Cârstoiu, unul dintre liderii Spitalului Judeţean din Craiova. 
 
Angajaţii Spitalului Judeţean din Craiova au primit fluturaşul de salariu, iar unii au aflat că au de încasat drepturile băneşti mai mici cu 1500 de lei.  
citeste totul despre: