Muncitor decapitat cu excavatorul de un coleg care încerca să-l salveze

Muncitor decapitat cu excavatorul de un coleg care încerca să-l salveze

Doi muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ Foto;Arhiva

Doi muncitori au fost îngropaţi de vii, de un mal de pământ, în timp ce săpau un şanţ de 2,5 metri. Un bărbat 25 de ani din Craiova a fost decapitat în încercarea de a fi salvat.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE/„Malurile de pământ erau parţial sprijinite pe lungimea şanţului la care lucrau munictorii, o parte era asigurat, dar în locul în care s-a produs alunecarea nu erau luate măsurile necesare de asigurare”, a declarat Cătălin Mohora, inspector şef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.
 
Muncitorul care a fost transportat cu un elicopetr SMURD la Spitalul Judeţean din Craiova are o fractură de claviculă, însă starea lui de sănătate este bună. „Pacientul a fost preluat de echipajul de la urgenţe, stabilizat, i s-a făcut o tomografie, avea o fractură de claviculă, dar stare generală bună, se află în afara oricărui pericol şi va mai rămâne sub supravegherea medicilor şi în această noapte, urmând ca în cursul zilei de mâine să poată fi şi externat”, a precizat Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului de Urgenţă din Craiova.
 
UPDATE, ORA 14.30/Petre Ţiclea, în vârstă de 47 de ani, din Gorj, a fost transportat la Spitalul Judeţean din Craiova cu un elicopter SMURD. Ancheta în cazul accidentului de munca petrecut astăzi este abia la început. Medicii legişti vor trebui să stabilească cu exactitate cauza decesului. Anchetatorii îşi vor putea continua investigaţiile, pentru identificarea unui posibil vinovat de ucidere din culpă.
 
Dumitru Miculeţ, în vârstă de 25 de ani, din Craiova, a fost decapitat în încercarea de a fi salvat. Dumitru Stăniă, de 58 de ani, din judeţul Gorj, a încercat să îi scoată pe cei doi muncitori îngropaţi de vii sub malul de pământ.
 
Unul dintre muncitori a încercat să îi salveze pe cei doi bărbaţi îngropaţi de vii cu excavatorul, însă tânărul de 25 de ani din Craiova a fost decapitat. Victimele erau angajate la SC TCIF şi încercau să braşeze două conducte la reţeaua de canalizare din comuna doljeană Poiana Mare, la o adâncime de peste 2,5 metri.
 
Inspectorii ITM Dolj au demarat o anchetă pentru a stabili cu execatitate cum s-a produs accidentul de muncă.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările